Öğrenci borçlar nedeniyle intihar etmemiş; Nedeni araştırılıyor

Anadolu Üniversitesi kampüsü yemekhane karşısında intihar eden R.A isimli öğrenci için borç nedeniyle intihar ettiği söylentileri yanygınlaşırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Baş Savcılık ölenin bıraktığı notta ölümünün borçlanması ile ilgili olmadığını net bir şekilde ifade ettiğini belirterek, olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü belirtti.

Öğrenci borçlar nedeniyle intihar etmemiş; Nedeni araştırılıyor
16 Ekim 2023 Pazartesi 10:28

4 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içinde bulunan yemekhane önünde bir öğrencinin yaşamına son verdiği olay sonrasında gencin borçlar nedeniyle intihar ettiği iddia edildi. İddianın yayılması sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Başsavcılık yaptığı açıklamada gencin borçlar nedeniyle intihar etmediğini belirterek, “15/10/2023 günü yazılı ve görsel medya organlarında bir öğrencinin borçları nedeniyle intihar ettiğine yönelik iddiaların bulunduğu haber içerikleri nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 15/10/2023 tarihinde Eskişehir’deki bir üniversitenin fakülte binasında merdiven koruluklarına asılı vaziyette ölü olarak bulunan R.A. isimli şahsın ölümü ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında; ölenin bıraktığı notta ölümünün borçlanması ile ilgili olmadığını net bir şekilde ifade ettiği, olayın tüm yönleriyle ve titizlikle araştırıldığı, soruşturma sonuçlanmadan yapılan yanıltıcı ve yönlendirici paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.