Odunpazarı’nda içkili mekanlar

Odunpazarı’nda içkili mekanlar
11 Kasım 2020 Çarşamba 12:24

Valla! Ben, içkinin bir kültür meselesi olduğunu düşünenlerdenim, kültürel bir aktivitedir bir yerde. Mesela rakıyı sanat müziği eşliğinde içeceksin. Kafayı dağıtmak gibi, derli toplu kafaların dert edindiği meselelere bire birdir. Derdin olacak, dert edinmeyi bileceksin… Dağılmak fena… Ve derli toplu bir kafaya sahip olmayanı, rakı fena dağıtır.

Şarap loş ortam ister. İki şiirle eşlik edeceksin ama gazabından korkarak içeceksin.

Her neyse dün Odunpazarı Meclis üyesi bir AK Partili aradı. Odunpazarı’nda bir sürü bar açılacakmış da ruhsat verilecekmiş.

“Derde bak” diyemedim haliyle. O kadar dert edinerek anlatıyor ki, “sen neden bahsediyorsun” diyemedim.

Malum korona sarmış dört bir yanı,  asgari ücret 300 doların altında, bugün harap düşmüş, yarın dünden daha hırpalanmış bir vaziyette.  Can derdinde olan koyun deryası gibi memleket, bu hengamede kafamı kalır adam da diyeceğim diyemiyorum.

Dert etme! “Bu ortamda açık mekanlar sinek avlıyor, kapanan kapanana, yeni yerler açılsa ne olacak Allah aşkına?” diyeceğim, diyemiyorum.

“Odunpazarı meclisinden öteye varamayacak bir mevzuyu bu denli dert etme” diyeceğim diyemiyorum.

Mahkemeye verdik, yargıya taşıdık diye üsteliyor.  

Yani ki koronayla uğraşırken, yani ki yarın aç kalmamanın derdinde olan bir sürü insan varken, Odunpazarı meclisi güne damga vuran, geleceğe ışık tutan tartışmalarla hepimize umut veriyor.

Önce derdin olacak, bir dert edinmeyi bileceksin… Ama yinede madem mevzu içki ve içkili yerler; İçki bir kültür meselesi olduğu konusunda ısrarlıyım, salt bir tüketim malzemesi yapılırsa içi boşalır…

Nadir Küpeli’nin dediği

ESO Başkanı Kesikbaş tarafından gündeme getirilen "Raylı Sistemler İhtisas OSB" Projesi’ni Cihan Yıldırım’a değerlendiren EOSB Başkanı Küpeli, Şehrin diğer aktörleri ile konuşulması gerektiğini söylüyor. Kendisinin bilgisi olmadığını belirtiyor. Raylı Sistemler grubu başkanının da konuya tam vakıf olmadığını dillendiriyor. Hasanbey Lojistik Merkezi’nin sağında ve solunda yani demiryolunun güney ve kuzeyinde iki tane arazinin olduğunu Savaş Özaydemir döneminde Raylı Sistemler Organize Sanayi Bölgesi diye ayrıldığını, ciddi bir talep geldiği zaman bu arazilerden yararlanılabileceğini ifade ediyor. O halde, Kesikbaş ile Küpeli’nin bir araya gelip, önce kendilerinin tartışması, ardından bu tartışmayı şehre taşıması gerek miyor mu?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.