ODUNPAZARI MECLİSİ’NDE SURİYE TARTIŞMASI

Odunpazarı Meclisi’nde gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanı Murat Özcan, Kamuoyu araştırmalarında halkın %70’nin operasyonları desteklediğini belirtirken, CHP’li Emre Genç ise “Şehitlik mertebesi kutsaldır ama göz göre göre gençlerimizi, canlarımızı kaybediyoruz” dedi.

ODUNPAZARI MECLİSİ’NDE SURİYE TARTIŞMASI
03 Mart 2020 Salı 11:43

Mecliste söz alan AK Partili Murat Özcan, operasyonların hala devam ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu: 3 gün önce maalesef şehitlerimiz oldu. Askerlerimiz ciddi bir operasyonu halen devam ettiriyor. Olay hadisesi olduğunun ertesi günü 4 parti bir araya gelerek bir açıklama yaptılar. Kendilerine yakışanı yaptılar. İşin vahameti devam ediyorken birkaç polemik konusu olan olaylar yaşandı. Konuya yanlış politikalar sonucu olan saldırılar olarak bakılıyor. Böyle durumlarda konuyu siyasetin dışına çıkararak hep birlikte omuz omuza mücadele etmemiz gerektiğini düşünenlerdenim. Operasyonlar devam ederken “amalarla” “fakatlarla” konuya yaklaşmak bu sürece zarar vereceğini düşünenlerdenim. Daha dün zannedersem açıklandı. Kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman halkımızın %70’inin askeri operasyonu desteklediği rakamına ulaşıldı. %70 oranı yüksek olarak düşünülebilir ama neden %90 değil, %100 değil bunu anlamak gerekiyor. Halkımızın %70’inin “Suriye’de ne işimiz var?” sorusunu anladığını düşünüyorum. Ama geriye kalanlar için de birkaç kelime söylemek istiyorum. Soçi mutabakat imzaladık. Bu mutabakatla giriş nedenlerimizi sıralarsak; 4 milyon daha fazla sınırımıza dayanmış mültecilerin ülkemize girmemesi adına, terör örgütlerinin ülkemize girmemesi adına ve bir insanlık dramına son vermek adına oraya girdiğimizi daha önce de belirtmiştik. Biz oraya Suriye toprak bütünlüğünü Suriye rejiminden çok daha fazla önemsediğimiz için girdik. Çünkü, Suriye, Irak parçalanırsa sıranın Türkiye’ye geleceğini biliyoruz. Ama Allahın izni ile biz buna izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, büyük bir bölümünün vatansever olduğunu düşündüğüm bir partinin Esad’a bir kınama gelmediği de aşikardır. CHP’nin ordusunun yanında olması gerektiğinin ve birkaç çift laf etmesini düşünenlerdeniz. Mülteci politikasında bir değişiklik yoktur. Sadece bundan sonra gitmek isteyenlere dur demeyeceğiz.

Emre Genç: Neyi kimden saklıyoruz?

Özcan’dan sonra söz alan CHP’li Emre Genç ise Özcan’ın sözleri sonrasında “Biz her acı haberle siyaset yapamayacağımız bir hale geliyoruz. Acımız çok büyük orada 36 canımız şehit oldu. O güne gidelim. İnternet kapatıldı. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlandı. Neyi kimden saklıyoruz? Bir tane vali çıkıyor devletimizin başı konuşmadı. Sosyal medyayı engelleyerek bir şeyin önüne geçemezsiniz. Devlet Bahçeli “Cumhuriyet Halk Partisi bu şehitlerin hesabını nasıl verecek?” diyor. Ya iktidar ortağı sizsiniz. İktidar sizsiniz. Yanlış politikaları Cumhuriyet Halk Partisi mi hayata geçirdi? Bizim buradaki vatandaşlarımız açken, işsizken, intihar ederken biz Suriyelilere kapıları açtık. Şimdi ise salıyoruz gidiyorlar. Hepsi sınırda kaldı. Oradaki çocuklara yazık böyle dış politika olmaz. Savaşı kim istiyor? Bunu bu şekilde anlatmak çok zor. Hepimizin evladı var. Hepimizin canı var. Gözünün içine bakıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.