Odunpazarı kültür çalışmalarına devam ediyor

Kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı kütüphaneler binlerce kişiye hizmet veriyor

Odunpazarı kültür çalışmalarına devam ediyor
04 Şubat 2020 Salı 15:54

Kütüphane ve kütüphanecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Odunpazarı Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Binlerce kişiye hizmet veren Odunpazarı Belediyesi Kütüphaneleri, Eskişehirli kitap tutkunlarının akınına uğruyor. Odunpazarı Belediyesi’nin kütüphanelerinde her yaştan bireylere hitap edecek kitaplar bulunuyor. Dördü açık hava kütüphanesi olmak üzere 23 kütüphane açan Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir halkının yeni adresi oldu.

ATAOL BEHRAMOĞLU KİTAPLIĞI

265 yıllık Yağcızade Konağı’nın restore edilmesi ile oluşturulan Ataol Behramoğlu Kitaplığı akademik çalışma ve araştırmalarda da imkân sağlıyor. Ataol Behramoğlu Kitaplığı’nda eskiçağ tarihinden ortaçağ tarihine, Osmanlı tarihinden, yakın Türkiye Tarihine ve düşünce tarihine kadar birçok İngilizce, Türkçe, Rusça, Fransızca eser bulunuyor.

ODUNPAZARI’NIN İLK ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Odunpazarı’nda yer alan ve Odunpazarı İlçesi’nin ilk çocuk kütüphanesi olan Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi’nin üyelerinin tamamı çocuk ve gençlerden oluşuyor. Bin 300 kayıtlı üyeye sahip olan Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi’nde en çok zekâ ve akıl oyunları bilgilerinin yer aldığı kitaplar tercih ediliyor.

KÜTÜPHANELER TEKNOLOJİ ÜSSÜ HALİNE GELDİ

Odunpazarı’nın farklı mahallelerinde bulunan ve birbirinden zengin kitap koleksiyonuna sahip kütüphaneleri ile Eskişehirlilerin kişisel gelişimine katkı sağlayan Odunpazarı Belediyesi, kütüphaneleri teknoloji üssü haline dönüştürüyor. Odunpazarı Belediyesi Kütüphaneleri’nde temel bilgisayar ve internet erişimi de sağlanıyor.


Etiketler; #odunpazrı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.