Odunpazarı Kent Konseyi: Sessiz Kalmak Suça Ortak Olmaktır

Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilüfer Kurumehmetoğlu, küçük yaşta çocuklara cinsel istismar olaylarının yaşanmasının ardından yetkililere seslendi.

Odunpazarı Kent Konseyi: Sessiz Kalmak Suça Ortak Olmaktır
17 Şubat 2018 Cumartesi 11:54

Son dönemlerde gelen çocuklara cinsel istismar olaylarının ardından bir açıklama yapan Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilüfer Kurumehmetoğlu, yaşananlara tepki göstedi. "Çocuklarımız göz göre göre harcanıyor. Her gün yeni bir tecavüz olayı" diyen Kurumehmetoğlu, son dönemde bu olayların arttığına dikkat çekti.

Kurumehmetoğlu şöyle devam etti: "Kısa zamanda duyduğumuz iki tecavüz olayı yüreğimizi parçaladı ve kim bilir bilmediğimiz kaç çocuğumuz da buna maruz kalıyor. Ülkede sürekli bu konuda yasa değiştirenler tecavüzü meşrulaştırıyor. Ve yetkililer bu sadece “Çocuk İstismarı “diyor. Bu istismar falan değildir Bu düpedüz kasıtlı vahşettir,cinayettir. Çocuklara tecavüz etmek insanlık suçudur ve bizler ülkemizde meydana gelen bu insanlık dışı davranışlara sessiz kalamayız, kalmamalıyız. Sessiz kalmak ,görmezden gelmek suça ortak olmaktır. Bu suçu işleyenlerin masum yavrularımızın hayatını karartanların çocuklarımızın hayallerini elinden alanların mutlak suretle en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Sonu arkası kesilmeyen kadın cinayetlerinin, tecavüzlerin önüne geçmek için gerekli tedbirler alınmalı ve bu insanlık dışı davranışların düzgün bir devlet politikası belirlenerek önü kesilmelidir. Buradan yetkililere haykırıyorum. Lütfen daha fazla çocuğumuzun hayalleri yıkılmasın ,hayatları kararmasın duyun sesimizi .Artık yeter. Bu çığlıklara yaşananlara ses verin."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.