O iddialarla ilgili Mustafa Kemal İlkokulu’ndan açıklama geldi

Anadolu Üniversitesi içerisinde yer alan Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulu’nda deneme sınavı karşılığında öğrencilerden toplanan ücretlere velilerden tepki geldiği haberimizle ilgili okul yönetiminden açıklama geldi.

O iddialarla ilgili Mustafa Kemal İlkokulu’ndan açıklama geldi
20 Mayıs 2019 Pazartesi 14:03

Okul yönetimi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Okulumuzda yıl boyunca yürütülen derslerin sonuçları ilgili mevzuat uyarınca yapılan ölçme ve değerlendirme süreçleriyle izlenmektedir. Ancak velilerden gelen talep ve okulumuzda yapılan istişareler sonucunda öğrencilerin sınav alışkanlığı ile kodlama,  işaretleme becerilerini kazanabilmeleri ve bunun yanı sıra öğrenci kazanımlarının bir de dışarıdan yapılacak değerlendirme ile izlenebilmesi maksadıyla ülkemizde ve şehrimizde diğer okullarla birlikte yapılan uygulama çerçevesinde sınavlara gönüllülük esasıyla katılım sağlanmak neticesinden öğretmenler bilgilendirilmekte ve bu yolla kazanımların takibi yapılabilmektedir.

Bu maksatla yapılan duyuru çerçevesinde öğrencisini sınava katmak isteyen veliler sınav için başvuru yapmakta ve toplanan sayı kadar sınav ücretini sınıf öğretmenine teslim etmekte. Buna göre de sınav uygulaması yapılmaktadır. Bu ücretlendirme doğrudan sınav organizasyonu için harcanmakta ve faturalandırılarak belgelendirilmektedir. Belirlenen sayı ve ücretlendirme bilgileri yanlış olup; gerçeği yansıtmamaktadır.

Yukarıda belirtilen hususların yanı sıra okulumuzda velilerden kendi tasarruflarıyla yapmış oldukları bağışlar dışında herhangi bir ad altında ücret (aidat-kayıt parası) talep edilmemektedir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.