NLP TEKNİĞİ İLE KÖFTE YEMEYE BAĞLADI

65 yıldır köfte yemeyen Eskişehirli Necmettin Eraslan, NLP tekniği ile köfte yemeye başladı.

NLP TEKNİĞİ İLE KÖFTE YEMEYE BAĞLADI
30 Temmuz 2019 Salı 10:15

65 yıldır vejeteryan olan Necmettin Eraslan, hayatında hiç köfte yemedi. NLP (Neuro Linguistic Programming) Sinir Dili Programlama NLP Trainer Çiğdem Güven Çam; Necmettin Eraslan’ı, NLP tekniklerinden ‘Yeniden Çerçeveleme’  tekniğini uygulayarak ve gözlerini kapattırarak köfte yemesi için transa sokma uygulamasını gerçekleştirdi. Çiğdem Güven Çam 65 yaşındaki Necmettin Eraslan’ın köfte yemesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, ‘’Bilinçaltının derinliğine inerek kırmızı ve beyaz etten tiksinti durumu yaşatılmıştır. Bu tiksinti durumu vücudunun herhangi bir uzuvlarında katı, sıvı ve gaz şeklinde belirir. Böyle durumda genelde midesinde katı şeklinde hissedilir. Bu olumsuzluk hissi genelde midede hissedilir. Trans halindeki kişiyi rahatsız eden katılık hissi, avucunun içi ile sıkıca kavrayarak atılır. Onun yerine en sevdiği tatlı olan sütlaç yiyeceği midesine ovularak konulur. Her et yiyişinde bilinçaltı, sütlaç yiyiyor zanneder ve tiksinti hissi ortadan kalkar. Bir daha bu olumsuzluk tekerrür etmez. 65 yaşına kadar hiç köfte yemeyen Necmettin Eraslan; NPL tekniği ile, 65 yaşında köfte yemeye başladı’’ dedi. Çam, ‘’Bilinçaltı kaygılar, korkular kişilerde yüzde 93 civarındadır. Anksiyete, kaygı ve korkular NLP teknikleri ile ortadan kaldırılır. Bilinçaltı her şeyi alır ve olumsuz kavramları olumlu alır ve unutma kavramını unut diye algılar. Onun yerine “aklında tut” denilmesi gerekir’’ diye konuştu.

65 yaşındaki Necmettin Eraslan ise,‘’65 yaşıma kadar hiç köfte yemedim. Hatta tavuk ve balık eti de yemedim. Davetlerde çorba içinde et, kıyma ve et suyu varsa bunu da yemedim.  Bir evde et kokusu varsa, o ev havalandırılmadan o eve girmem. NLP Trainer Çiğdem Güven Çam, bana NPL tekniğini uygulayarak, 65 yaşında köfte yemeye başladım ve mutluluklar duydum. Duyduğum mutluluk, lezzet ve haz   kelimelerle anlatılamaz" ifadelerinde bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.