Nebi Hatipoğlu: Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulunun Hatipoğlu'nun vaadine tepki göstermesi sonrasında AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'ndan yanıt geldi.

Nebi Hatipoğlu: Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler.
09 Ocak 2024 Salı 18:05

10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle Eskişehir Gazetecilerle öğle yemeğinde buluşan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoglu'nun basın mensuplarına büyuk bir müjde vermek istiyorum diye başladığı konuşmasında "Basın mensupları çok düşük maaş alıyor bu nedenle Gazetecilerin ekonomik özgürlüklerine kavuşmaları için Belediye Başkanlığını kazanmam halinde, Gazetecilere Belediyenin çeşitli birimlerinde ve komisyonlarında görev vereceğim. Ayrıca tüm Gazetecilere o dönemin asgari ücretinden maaş verecegim" sözlerine Eskisehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulundan tepki gelmişti.

"Bunu ter döken basın emekçileri için yapacağım"

Ardından Nebi Hatipoğlu Gazeteciler Cemiyetine şu şekilde cevap verdi; "Bugün Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarına verdiğimiz yemekte, gazeteci dostlarıma yönetimi devraldığımızda destek sözü verdim. Neden mi? Çünkü 4. Kuvvet medya şehrimizde doğru işlemezse şeffaf bir belediyecilik anlayışı yerleştiremeyeceğimize inanıyorum. Adına yerel medya dediğimiz yapı ne kadar kuvvetli olursa, bir şehir o kadar iyi ve katılımcı yönetilir. Bu nedenle de gazeteci dostlarımıza yerel basın mensuplarına destek sözü verdim. Hem de hiçbir siyasi ya da başka bir ayrım yapmadan. Bunu da hem şehrim için, hem de zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğü için karda, kışta, en zorlu koşullarda ter döken basın emekçileri için yapacağım.

"Eskişehir’de kimseye bir faydası olmayan yönetim anlayışı sona yaklaşmıştır"

Peki mevcut yönetimin kadrolu destekçilerinden Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler. Arkadaşlar duyan duymayan kalmasın! Eskişehir’de kimseye bir faydası olmayan yönetim anlayışı sona yaklaşmıştır. Ben basın emekçileri dahil, bu şehri oluşturan hiçbir meslek grubunu yalnız bırakmayacağım. Tüm hemşehrilerimin dertleri ile dertlenecek, her bir meslek grubuna katkı sağlayacağım. Emeklisi, öğrencisi, işçisi, çiftçisi, kadını, erkeği herkesin hayatına pozitif anlamda dokunacağım. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, bu hayatta bir kişiye faydası dokunmamış, sıcak koltuğundan ahkam kesenler de buyursun incinsin."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.