Nebi Hatipoğlu AK Parti’nin sorunu, CHP’ye ne oluyor?

Nebi Hatipoğlu AK Parti’nin sorunu, CHP’ye ne oluyor?
22 Ocak 2024 Pazartesi 10:51

İşin aslına bakarsanız; Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmesi çok kolay sindirilebilecek bir lokma değildi.

Düşünsenize! Genel seçime AK Parti’ye en ağır muhalefeti yapan partilerden birinin saflarında katılıyorsunuz, milletvekili oluyorsunuz.

Seçim süreci boyunca AK Parti’ye geçeceğiniz yönündeki sorular karşısında külhanbeyi kesiliyorsunuz.

 Fakat, seçim sonrasında AK Parti’ye transfer oluyorsunuz, yetmiyor büyükşehir adayı oluyorsunuz. Yıllarını AK Parti’ye vermiş olanların bu duruma bırakın itiraz etmeyi, elleri hep birlikte hava kaldırarak gurur pozu vermeleri elbette çok da anlaşılır bir durum değil.

Bir de, yine AK Parti’nin her kademesinde görev alanların Hatipoğlu’nun gözüne girmek için verdiği uğraş nereden bakarsanız bakın tuhaf kaçıyor.

Lakin; alanın verenin memnun kaldığı bir pazarlığa dışardan birilerinin müdahil olması can sıkıcı olabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde seçim ofisi açılışında Hatipoğlu’ndan “devşirme aday” olarak bahseden CHP İl Başkanı Talat Yalaz bu can sıkıcı işe el uzattı.

Oysaki; AK Parti’nin içine sindirdiği, Nebi Hatipoğlu iç hesaplaşmalarını yaptığı bir ortamda Talat Yalaz’a düşen bir başka partinin tercihlerini sorgulamak değil.

Yani, Hatipoğlu yerine başkan adayı olarak orijinal bir AK Partili çıkarmış olsaydı Cumhur İttifakı, Talat Yalaz eleştirecek bir şey bulamayacak mıydı?

Yani Yalaz’ın gözünde AK Parti’nin tek sorunu, AK Partili olmayan bir aday ile seçime girmesi mi?

Bence Yalaz hem en kolayıyla, hem de en az akılda kalıcı şeyle uğraşıyor.

Siyasette herhangi bir etik arayışının bırakın siyasiler için seçmenler için bile artık bir anlamı kaldığını düşünmüyorum.

Ayrıca Yalaz’ın söyledikleri siyasi polemikten öte bir anlam ifade etmeyecek.

Bana kalırsa Yalaz, peynir alamayacak hale gelen vatandaşa, yolların çukur olmayacağı müjdesi veren AK Parti’ye dikkat kesilmeli.

Hatipoğlu AK Parti’nin iç sorunu.

Not: İYİ Parti’den AK Parti’ye geçişler sürüyor. Sürebilir İYİ Partililer daha önce yanılmış olabilirler. Ancak yanılmak bile gurur duyulacak bir iş değil bana kalırsa. AK Parti’ye geçiş seremonilerinde göğüslerini kabartarak verdikleri pozları bir kez daha düşünmelerinde fayda var.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.