NAGEHAN ALÇI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı İle Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Karaman  ve Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Alp Arslan’dan katıldığı televizyon programında Türkiye Cumhuriyeti Devletine “Katil Devlet” diyen Nagehan Alçı’ya suç duyurusunda bulundular.

NAGEHAN ALÇI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
01 Ekim 2019 Salı 15:39

Gazeteci Nagehan Alçı, 28 Eylül 2019 tarihinde Habertük televizyonunda yayınlanan enine boyuna adlı tartışma programında Türkiye Cumhuriyeti devleti için “katil devlet” nitelemesinde bulunmuştu.

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı ile Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman ve Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Alp Arslan bugün Eskişehir Adliye Sarayına giderek hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini müracaat savcılığına verdiler.

Yaptıkları suç duyurusu hakkında konuşan Haydar Urfalı “Katıldığı televizyon programlarında ve köşe yazılarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti adına hiç olumlu sözüne rastlamadığımız Nagehan Alçı bahis konusu şikayete neden olan konuşmasında eleştiri boyutlarını aşarak “Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılamak”” maksadıyla alenen “katil devlet” ifadesini kullanma cüretinde bulunmuştur. Devletin kurumlarında görev yapan kişilerin yaptıklarını ve uygulamalarının eleştirilebileceği muhakkaktır. Ancak devletin adı, itibarı ve manevi şahsiyeti asla bu hak sınırları içine giremez. Bu kişi iki gün sonra yayınlanan köşe yazısında da Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama girişimlerini sürdürerek niyetini ortaya koymuştur. Yaptığımız suç duyurusunun Türk Ceza Kanunu 301. Madde çerçevesinde değerlendirilmesini ve bu şahsın cezalandırılmasını Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adli makamlarından bekliyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.