NADİR KÜPELİ’NİN DAVETİ ŞIK BİR ADIM UMALIM İCABET EDİLSİN

Her neyse, Küpeli’nin daveti önemli ve Eskişehir bu denli otomobil üretimine uygun ise hep birlikte umalım da Küpeli’nin gönderdiği davete icabet edilsin.

NADİR KÜPELİ’NİN DAVETİ ŞIK BİR ADIM UMALIM İCABET EDİLSİN
10 Kasım 2017 Cuma 13:17

Nadir Küpeli’nin ESO Başkanlığı için çıktığı yolda henüz beklenen rüzgarı yaratamadığını düşünsem de. Fena işlere imza atmadığını da belirtmem gerekiyor. Küpeli bana göre çok olumlu bir çağrıda bulundu.

 Neydi bu çağrı? Küpeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde kurulan Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu tarafından yapılacak yerli otomobilin üretim yeri için talip olduklarını bildirdi.

Bildiri metninde “Eskişehir, Türkiye'nin ihracatta teknoloji oranı en yüksek kenti. İlk yerli otomobil ve milli uçak motoru bu kentte üretildi. Her türlü taşıtın motoru Eskişehir'de üretilebiliyor. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi büyük bir Ar-Ge merkezi gibi çalışmakta. Üst düzey sanayilerde üretim yapan vizyoner sanayicilerimiz var. Havacılık ve raylı sistemlerde üretimi yapan nitelikli yan sanayiye sahibiz. Yetişmiş insan kaynağımız mevcut. 2 üniversitemiz ile tasarım ve araştırma merkezlerimiz bulunuyor. Eskişehir üretim ve sanayi açısından Türkiye'nin altyapı ve lojistik anlamında en gelişmiş kentlerinden biri” diyor Küpeli. Küpeli’nin yapmış olduğu bu çağrının karşılık bulması halinde Eskişehir sanayisinin ve ekonomik hayatının ciddi bir ivme yakalayacağı muhakkak.

Ancak insan düşünmeden de edemiyor. Madem Eskişehir yerli otomobil gibi yılların hasreti bir projenin üretimi için bu denli müsait, neden yerli otomobil üreten babayiğitlerin arasında bir Eskişehir şirketi yer almıyor? “Neden yerli otomobil üretmiyoruz?” demiyorum. Neden bir iş adamımız, bir şirketimiz bu projede yer almıyor diye soruyorum. Her neyse, Küpeli’nin daveti önemli ve Eskişehir bu denli otomobil üretimine uygun ise hep birlikte umalım da Küpeli’nin gönderdiği davete icabet edilsin. Aksi halde gelene dosya ver, proje üretene davetiye gönder arasında sıkışıp kalacak bu şehir anlaşılan.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.