Nabi Avcı: Eskişehir’de yerlilik oranımız maalesef yüzde sıfır

“Rail Industry Show” Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı açılış töreninde konuşan AK parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, “Son 10 yılda raylı sistemler alanında Türkiye, özellikle yerlilik oranları konusunda mesafe aldı. Eskişehir’de yerlilik oranımız maalesef sıfır.” diye konuştu.

Nabi Avcı: Eskişehir’de yerlilik oranımız maalesef yüzde sıfır
10 Mayıs 2022 Salı 16:38

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 tramvay için ihaleye çıkacağını belirten Avcı, , “Gerçekten bu fuar Eskişehir’e çok yakışmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye raylı sistemler konusunda çok ciddi mesafe aldı. Son yıllarda özellikle son 10 yılda raylı sistemler alanında Türkiye, özellikle yerlilik oranları konusunda mesafe aldı. İstanbul’da yüzde 60’ı geçen yerlilik oranı, Bursa yüzde 60 oranında, Kayseri yüzde 50’nin üzerinde, Kocaeli yüzde 60. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kayseri, Samsun 146 adet yerlilik oranı yüzde 60’ın üzerine çıkan tramvaylarla hizmet yapıyor. Ben de bunu burada söylemek istemezdim ama Eskişehir’de yerlilik oranımız maalesef yüzde 0. Önümüzdeki ay başında 1 Haziran’da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 15 tramvay alımı için ihaleye çıkacak. Öncelikle hedefimiz herhalde TÜLOMSAŞ gibi alt yapısı olan ve 2016’da da ben bu işi yaparım demesine rağmen ihaleye giremeyen TÜLOMSAŞ’a da bir şans tanınırsa ihale sözleşmesi yalnızca yabancı firmaların katılabileceği şartlardan arındırılıp, TÜLOMSAŞ’ın da iştirak edebileceği bir düzenleme yapılırsa öyle zannediyorum ki Eskişehir’de de bu yerlilik oranları fazlasıyla yukarı çekebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.