Mustafa Kemal İlköğretim velileri çare arıyor

Ortaokul bölümünün kapatılması kararı alınan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri soluğu Eskişehir Valiliği’nde aldı. Veliler burada yaptığı açıklamada “Rektörlük, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçgeninde herkes topu birbirine atıyor mağdur olan ise çocuklarımız ve öğretmenler oluyor” dedi

Mustafa Kemal İlköğretim velileri çare arıyor
28 Temmuz 2022 Perşembe 16:06

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun ortaokul bölümünün kapatılmasına tepkiler sürüyor. Eskişehir Valiliği’ne giderek burada Vali Erol Ayyıldız ile görüşen veliler görüşme sonrasında yaptıkları açıklamada  “Bugün burada Eskişehir İli Tepebaşı İlçesinde bulunan Mustafa Kemal İlkokulu-Ortaokulu velileri olarak bulunuyoruz. Mustafa Kemal Ortaokulumuz Nisan ayında İlkokulumuzdan mezun olan öğrencilerimizden ön kayıt formu alındı. Bizler öğrencilerimizin kesin kaydını beklerken 26.07.2022’ de basından okulun 5. Sınıf kaydının alınmayacağını öğrendik. Şu durumda çocuklarımızın okul formalarını hazırlamışken ne yapacağız diye düşünüyoruz. Mahalle okullarına kaydınız düşerek oraya kayıt yaptırınız şeklinde okul idaresinden bilgi aldık. Bu mağduriyeti okul kaydı bekleyen öğrencilerimize nasıl anlatırız. Bu durumda mağdur olan sadece biz veliler ve çocuklarımız olmayacak bir de ortaokul öğretmenleri ne yapacak?

Bir sonraki yıl öğretmenlerimiz tayin istediklerinde sınava hazırlanan ortaokul öğrencilerimiz mağdur olmayacak mı? Bu bir oldu bitti kararıyla verilecek bir olay mıdır?

Hiçbir altyapısı hazırlanmadan 4 gün önce basından öğrendiğimiz karar velilere neden önceden bildirilmedi.

Rektörlük, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçgeninde herkes topu birbirine atıyor mağdur olan ise çocuklarımız ve öğretmenler oluyor.

Mağduriyetimizin giderilmesi ve okulumuzun kapatılmamasını istiyoruz. Okul bizim ve çocuklarımızındır” dediler.

Valilik ile yapılan görüşmeden net bir sonuç alamayan veliler Anadolu Üniversitesi rektörlüğü ile görüşecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.