MURAT ÖZCAN’A "GÜRLİFE" TEPKİSİ 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın dünkü Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısında Özel Gürlife Hastanesi ile SGK anlaşmasının yapılmamasına yönelik 'yaygara koparıyorlar' sözlerine tepki geldi. 

MURAT ÖZCAN’A "GÜRLİFE" TEPKİSİ 
11 Haziran 2019 Salı 10:12

Özcan’ın SGK anlaşmasının neden imzalanmadığını biliyorsa açıklaması gerektiğini ifade eden Özel Gürlife Hastanesi doktorlarından Muharrem Şenel,  “Murat Özcan siz daha önce bu hastanenin ruhsatı var mı yok mu, sorunun ne olduğunu öğrenin sonra çıkıp konuşun. Gürlife Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve geçen ayda sizin Şehir hastaneniz gibi A sınıfı hastane unvanı almıştır. Burada eksik olan SGK yani sizin anlamanız için açıyorum, Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşmasıdır. Demek ki SGK anlaşmasının neden imzalanmadığını biliyorsunuz yani gerekçeyi biliyordunuz, söyleyin de herkes öğrensin. Bu arada Şehir Hastanesinin Sağlık Bakanlığı tarafından yüklenici Firmaya 25 yıl boyunca ayda kaç milyon lira kira bedeli ödeneceğini de öğrenip bize söyleyin de aydınlanalım. Ayrıca ayda kaç hastanın boş yoğun bakım yatağı olmadığı için çevre illere sevk edildiğini de bizimle paylaşırsanız seviniriz” şeklinde konuştu. 

ÇOK KONUŞMUŞ AMA BOŞ KONUŞMUŞ 
İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş , kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Sayın Özcan çok konuşmuş ama boş konuşmuş. SGK'nın neden sözleşme imzalamadığını söyleseydi ve halkı aydınlatsaydı iyi olmaz mıydı? Kamuoyunun merak ettiği bu” dedi. Eskişehir Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez ise, “Daha sorunu anlamamış ki. Hastanenin ruhsatının olmadığını sanıyor demek ki” ifadelerinde bulundu. 

Özcan’a bazı vatandaşlar da tepki gösterdi 

  • Mesut Yatmazoğlu: Tüm donanımları mevcut ve şehir merkezindeki hastanenin atıl durumda bırakılması milli Servete İhanettir. Çok ihtiyacımızı karşıladı bu hastane.Maalesef sadece siyasi bu onay vermeme. Yazık ülkem halkına.
  • Yakup Avcı: Aylar önce amcamı şehir hastanesi ne kaldırdık aciline durumu iyi değildi birkaç saat sonra hastaneye yoğun bakıma yatacağı söylendi fakat koskoca Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda yer olmadığı  yatıramadık bana söylenen ya Acıbadem ya da şehir dışına gitirceksiniz dendi. Ölüm döşeğindeki bir hastaya o kadar büyük hastane madem neden yeterli yoğun bakım yatağı yok madem biz hastalarımızı özel hastaneye götüreceğiz ya da şehir dışına götüreceğiz neden yapıldı keşke yüklenici firmayla anlaşılıp yoğun bakım ünitesinde yatak artırımına görseydiniz. Peki burdaki koskoca hastane ne olacak devlet hastanesi madem bu hastane kapanacaktı neden kapanma anına kadar ilave binalar ek bölümler yapıldı boşuna masraf edildi niye paramız mı çok şehir hastanesi hasta kazansın diye koskoca binaları içindekileri atıl duruma neden getirildi paramizmi çok ?? Yazık uçup giden paralara yazik


Özcan, dünkü meclis toplantısında Özel Gürlife Hastanesi ile SGK anlaşması yapılmamasına konusunda şunları söylemişti:

“Eskişehir’e 2 tane şehir hastanesi açmış bir hükümeti eleştirirken lütfen vicdanlarınıza dokunarak eleştirin. Devlet hastanelerinin neredeyse 5 yıllık otel konforunda yapıldığı bir dönemde, yıllardır özel hastanelere karşı olan bazı STK’lar bir hastaneye neden ruhsat verilmediği konusunda sokaklara döküyorlar. 2 bin yataklı devlet hastaneniz oluştu. Bir teşekkür edin de ondan sonra niçin ruhsat verilmediğini gidin bir zahmet öğrenin sonra yaygara koparın” 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.