Murat Karayalçın: Hocamızı sevgiyle, saygıyla, şükranla uğurluyoruz; şimdi kendisinden yeni Yılmaz Büyükerşenler yetiştirmesini bekliyoruz

SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Yılmaz Büyükerşen ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karayalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Büyükerşen’in destan yazdığını belirterek, Büyükerşen’i sadece bir yönüyle ele almanın hata olacağını vurguladı.

Murat Karayalçın: Hocamızı sevgiyle, saygıyla, şükranla uğurluyoruz; şimdi kendisinden yeni Yılmaz Büyükerşenler yetiştirmesini bekliyoruz
15 Ocak 2024 Pazartesi 10:27

SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakacak olan Yılmaz Büyükerşen ile ilgili sosyal medyasında yaptığı paylaşımda, Büyükerşen’in Eskişehir ile destan yazdığını söyledi. Karayalçın, “1980’lerde Eskişehir, benzetmede hata olmazmış, şekeriyle, unuyla, öteki malzemeleriyle, helva yapılmaya hazır durumdaydı, ama bir türlü olmuyordu; bir dokunuş, bir tetikleme, bir ateşleme gerekiyordu. Sonra Yılmaz Büyükerşen geldi ve helvayı yaptı. Helva dediğimiz aslında bir destan. Yılmaz Büyükerşen; gazeteci, bilim insanı, üniversite rektörü, belediye başkanı, siyasetçi kimlikleriyle Eskişehir ve çevresi için bir kalkınma destanı yazdı. Destanın bir bölümü eğitim, bir bölümü yaşam kalitesi yüksek bir kent, bir başka bölümü nitelikli insan gücü. Yılmaz beyi bu nedenle kategorize edemeyiz. Yani Yılmaz beyi tek bir sıfatla tanımlayamayız; yalnızca rektör, yalnızca belediye başkanı diyemeyiz, yalnızca siyasetçi hiç diyemeyiz. Yılmaz hoca bunların hepsi. Zaten bunların hepsi olmadan destan da yazılamaz. Hocamızı sevgiyle, saygıyla, şükranla uğurluyoruz; şimdi kendisinden yeni Yılmaz Büyükerşenler yetiştirmesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.