MÜLAKATTA 17 KEZ ELENDİ!

Eskişehirli Ferdi Çakmak, 2003 yılından bu yana 17 kez Kırka Eti Maden Bor İşletmesi sınavlarına ve mülakatlarına girdi ancak bir türlü işe giremedi. Tarlalarını ETİ Maden fabrikasına sattıkları için fabrikada çalışma hakkı kazanan Ferdi Çakmak gibi çok sayıda mağdur olduğunu öğrenildi.

MÜLAKATTA 17 KEZ ELENDİ!
06 Ocak 2019 Pazar 18:19

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kırka ETİ Maden Bor Fabrikası’nda siyasi görüşü nedeniyle işe alınmayan işçiler ile hak etmelerine rağmen kadroya geçirilemeyen işçilerin mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

15 YILDIR FABRİKAYA ALINMIYORLAR

Kırka Eti Maden Bor Fabrikası’nın Türkiye’nin en önemli ihraç kaynaklarından biri olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Kırka bor en değerli ulusal varlığımız, milli değerimiz. Sadece Eskişehir'imiz değil, tüm Türkiye bu fabrikayla gurur duyuyor ama bizim fabrikada bir sıkıntımız var. Personel alımında yapılan partizanca tutum. İnsanlar siyasi görüşleri nedeniyle hak ettikleri halde bu fabrikada çalıştırılmıyorlar. Şimdi fabrikaya işçi alımı var. Artık bu insanlar bir iş, aş kapısı açılmalı” dedi. Çakırözer şöyle devam etti: “Bakın Ferdi Çakmak, Kurtuluş Hoş, Süleyman Şakar ve daha onlarcası…Ferdi Çakmak 2003 yılında tarlasını Eti Madene sattı ve fabrikada çalışmaya doğal hak kazandı. 17 kez, tam 17 kez mülakata girdi ve 17'sinde de reddedildi. Şimdi fabrikanın sitesinde işçi alım ilanı var. Artık bu partizanca tutumdan vazgeçilmeli ve Ferdi Çakmak ile arkadaşları hak ettikleri gibi fabrikada çalıştırılmaya başlamalıdır” dedi.

YÜZE YAKIN TAŞERON KADRO BEKLİYOR

Fabrikada taşeron olarak çalışan işçilerinde mahkeme kararlarına rağmen kadroya alınmadığına dikkat çeken Çakırözer, taşeron işçilerin de mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek, “Fabrikada çeşitli bölümlerde çalışan 100’e yakın emekçimiz de ellerinde mahkeme kararları olmalarına rağmen kadroya alınmıyorlar. Bazılarının mahkemeleri hala devam ediyor. Bu insanların yaşadığı mağduriyetler de bir an önce giderilmelidir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa DAĞ - 5 yıl önce
Maalesef bir o düzenin bir kurbanı da benim. kpss puanına göre açık ara asil iken mülakatta açık ara elendim,hemde mesleğimin zirvesinde iken sordukları soruları cevapladığım halde.kör yanlarından çıksın...