Muhasebe ücretlerine %122’lik zam talebi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan muhasebe ücretlerindeki yüzde 85 artışın yetersiz olduğunu söyleyen Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Karakoç, “Muhasebe ve Müşavirlik ücretleri eridi. Mali Müşavirler zor durumda” dedi.

Muhasebe ücretlerine %122’lik zam talebi
09 Ocak 2023 Pazartesi 14:40

Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Karakoç, muhasebe ücretlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. 81 ilde eş zamanlı yapılan açıklamada konuşan Karakoç, muhasebe ücretlerindeki yüzde 85’lik artışın kayıplarını karşılamadığını, bu nedenle yüzde 122 olarak güncellenmesi gerektiğini belirtti. Karakoç, “Ekonomimizde yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan yüksek enflasyon Mali Müşavirleri zor durumda bıraktı. Gelinen aşamada, mesleki faaliyetin sürdürülmesi için gerekli giderlerin personel, kırtasiye, kira, elektrik, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo vb. tamamında olağanüstü artışlar meydana gelmiştir. Özellikle son yıllarda girdi maliyetlerinde yaşadığımız yüksek artışlara karşın ücret tarifelerimizde bu artışa paralel bir artış olmaması nedeniyle, yaşanan ekonomik kayıpların öncelikle telafi edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.