Mısır üreticisi isyanda

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile mısır taban fiyatının ton başına 6 bin lira olarak açıklanmasına tepki gösterdi. Oda Dünya borsalarında 13.500 TL/Ton üzerinden seyreden mısır fiyatları hangi gerekçelerle 6.000 TL/Ton olarak verilmektedir diye sordu.

Mısır üreticisi isyanda
23 Ağustos 2023 Çarşamba 15:54

6 bin liradan açıklanan 'mısır taban fiyatına' Odunpazarı Ziraat Odası tepkj gösterdi. Dünya borsalarında 13.500,00.- TL/TON üzerinde seyreden Mısır fiyatları hangi gerekçeyle Türk Çiftçisine 6.000,00.- TL/TON olarak verilmektedir denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan 14 rutubet için 6.000,00.- TL/TON mısır fiyatı üretici tarafından kabul edilemez. 2022 yılı Eylül ayından 2023 Eylül ayına kadar GÜBREYE %100, MAZOTA %100, TOHUMA, İLACA %100 oranında yapılan artışlar neticesinde, Mısır maliyeti 7.500,00.- TL/TON üzerine çıkmıştır. TMO nun açıkladığı 6.000,00.- TL/TON Mısır üreticisinin ölüm fermanıdır. Girdi fiyatlarında uygulanan ÖTV ve KDV ler ile bir sonraki sene Mısır ekemeyecek duruma getirilmeye çalışılan, Sanayi den, sofraya tüm kesimleri etkileyen tarımın önündeki tüm engeller kaldırılmalı, destekler ve teşvikler ile ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanmasının temel taşı Çiftçiye gerekli önem ve değer tüm dünyada olduğu gibi verilmelidir. Yeniden kendi kendine yeten bir TÜRKİYE yaratmak için önce üretene sahip çıkılmalı.

2023 yılında Memur ve İşçiye yapılan maaş artış ve iyileştirmelerinde çiftçinin gözü yoktur ama en çok oyu aldığı kesim olan Çiftçi ve Emeklinin feryadına kulak vermelidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.