Mimarlık Fakültesi öğrenci ve hocalarından Hamamyolu Projesi’ne övgü

Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ve hocaları, Odunpazarı Belediyesi’nin ödüllü projesi Hamamyolu’nu inceledi.

Mimarlık Fakültesi öğrenci ve hocalarından Hamamyolu Projesi’ne övgü
08 Şubat 2018 Perşembe 10:24

Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencileri ile hocaları, ‘Leaf International Awards 2017’de “Yılın Kentsel Tasarım Projesi” seçilen Hamamyolu’nu gezdi. Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi ve Aladdin Park’ı gezen öğrenciler, kent akışını yerinde inceleyerek bir öğrenci projesi oluşturacak.

Sabah saatlerinde Eskişehir’e gelen öğrenciler, Sıcaksular Mevkiinden Hamamyolu Caddesi’ni gözlemlemeye başladı. Orada yapılan çalışmaları titizlikle inceleyen öğrenciler, öğle saatlerinde Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 2. sınıf öğrencileri ile hocaları; Öğretim Görevlileri Gamze İlalan, Zeynep Önen Özveren ile Araştırma Görevlisi Nil Akdede katıldı.

Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi’nden çok etkilendiklerini belirten Öğretim Görevlisi Zeynep Önen Özveren, “Bu kadar büyük ölçekli bir kentsel dönüşüm projesinin bu kadar hızlı karar verip hayata geçirilmiş olmasına ve kentsel dönüşüm hedeflerinin böyle konumlanıyor olabilmesinden çok etkilendik. Kentsel dönüşüm illa bir yerler yıkıp yeniden başka yerlerini yapmak değil, çöken bölgelerinin dönüştürülmesi olabilir. Bu yüzden çok etkilendik. Sizin yapmış olduğunuz aksın çeperinde öğrencilerimiz çalışabilsinler. Madem bir dönüşüm sağlayabiliyoruz orada biz de mimarlık öğrencileri grubu olarak o dönüşüme katılabilir miyiz, bu dönem onu çalışalım istedik” diye konuştu.

Öğrencilerin Hamamyolu ve Alaaddin Park’ta yapacağı çalışmayı anlatan Öğretim Görevlisi Gamze İlalan, “Hem yeni bir altlık var hem de geleneksel bir dokunuş var. 40 yıl boyunca oluşan bir dönüşüm var. Proje yapılabilecek çok hoş bir alan. 200 yaşındaki çınar ağacını görünce, belki onun çeperinde bir öğrenci evi olabilir. 2 grup var bizim aramızda. Bir grup da Alaaddin Park’ta çalışacak. Oraya yeni bir anlayış, bir kütüphane, kıraathane planlayacaklar. Programı da kendileri geliştirecekler. Bir giriş kapısı tasarlayacaklar” dedi.     

Hamamyolu Projesini öğrenci ve hocalarına anlatan Kazım Kurt, “Biz projeye güvendik, inandık. Çok ayrıntılı bir proje. Çok eleştirildi. Birkaç ağacın sökülmesinden kaynaklı bir olumsuzluk ile başladık. Onu aştık, ama hala fırsat buldukça eleştirenler var. Bir de köprü gerekli miydi, gereksiz miydi diye boş bir tartışmanın içine girdik. O nedenle de köprünün altında ve üstündeki fonksiyonların iyi değerlendirilmesi lazım. Türkiye’de hiçbir şey sizin istediğiniz gibi yürümüyor. Ortak kullanım alanları dediğimiz platformlar vardı, buradaki kafeteryaları kiraya veririz, öyle işletiriz diye bir hayalimiz vardı. Ama pratik gerçeklik öyle olmuyor. Yalan dolan, mafya işin içine giriyor, tekelleşme söz konusu olacak. Bu nedenle de orayı ihale yapmadan, kendimiz işletmeye karar verdik. Orada akla ihtiyacımız olabilir. Bize bu konuda bir ufuk açarsanız, çok mutlu oluruz.”dedi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Kurt, öğrencilerin yapacakları çalışmayı merakla beklediklerini söyledi. Başkan Kurt, öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.


 

Meclis Salonundaki bu buluşmadan sonra mimarlık öğrencileri tekrar Hamamyolu’na giderek incelemelerine devam etti. Hamamyolu’nda bol bol fotoğraf çeken mimarlık öğrencileri, projeden oldukça etkilendiklerini belirtti.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.