MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ARASINDA BİR FARK VAR MIDIR?

SONER UÇAK YAZDI...

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ARASINDA BİR FARK VAR MIDIR?
30 Nisan 2018 Pazartesi 15:20

Cebinde üç beş lirası olup da, kendisine siyasi arenada yer açmak isteyen de olacak, makam sahibi olmak isteyen de...

 Belki de birazcık emekliliğin kıyaklığından faydalanmak isteyenler de.

Önümüzde  her partiden isimler koyuluyor. Daha da koyulacağından öte.

Seçelim de kimi?

Oy isteyenin ne verebileceği ile ilgili akıllarda muazzam sorular yeni yeni türüyor.

Seçmenler “aday adayları arasında ne fark var?” sorusunu bugün sormasa, yarın soracaklar.

Seçimde isimler, partilere gelecek oy oranlarını mutlak suretle etkileyecek. Cumhurbaşkanlığı adaylığındaki isim arayışlarını bu nedenle yabana atmamanızı tavsiye ederim.

İdeolojik saflaşmanın, sınıfsal ayrılıkların kendilerini tarif etmek için yeni bir yola girdiği günümüzde, insanlar daha çok isim odaklı hareket edeceklerdir.

 Popüler olanın, bilinmeyenden, hikayesi olanın, olmayandan, dokunanın, dokunmayandan…

 Tüm ama tüm hesaplar masaya yatırılıp tercihlerini buna göre yapılacaktır.

Dolayısıyla genel merkezden torpilli olanların, emir komuta zincirinin milletin önüne getirdiği isimlerin, veya klasik tabir ile halkın teveccühü ile siyasi arenaya çıkanların öncelikli ödevi, oy verecek kitlenin kendisini seçmeleri için doneler sunmaktır.

“Beni neden seçsinler, beni neden desteklesinler?” sorusunu sorarak yola başlayanlar, inanın bana yolun yarısını geçmiş bulunmaktalar.

Öte yandan anlatılmaya değer hikayeleri olmayanların kendilerinin kazanması bir yana, partilerine bile kaybettirecekleri üzerine bahse girerim.

Siyasetin tekin olmayan sahnesinde, halkın tekin adaylar istemesi, hakkını savunabileceğine inanması zannediyorum cari beklentiler arasında en doğal olanı.

Milletvekillerinin kendilerine bu gözle bakmaları, milletvekili adaylarını seçeceklerin de bu minvalde hareket etmeleri, hem partilerinin, hem de şehirlerinin faydasına olacaktır.

Şuanda değerlendirme yapmak için çok erken. Kulağıma birkaç hikayesi olan ve bu hikayesinden kaynaklı olarak halkın teveccüh edeceği adaylar geliyor. Fakat biraz daha beklemekte fayda var. En nihayetinde hikayeler silinmek için yazılmaz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.