‘MİLLET BAHÇESİ’ İÇİN İLK İMZALAR ATILDI

Yıkılacak Atatürk Stadyumu’nun yerine yapılacak ‘Millet Bahçesi’ için TOKİ, Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı arasında üçlü protokol imzalandı.

‘MİLLET BAHÇESİ’ İÇİN İLK İMZALAR ATILDI
07 Haziran 2018 Perşembe 15:21

Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak,  eski stadın yıkım işini Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı olarak üstlendiklerini söyledi.  Yıkım işleminin en kısa süre içerisinde başlayacağını belirten Çakacak, “ Sayın Cumhurbaşkanımız bazı illerimizde yeni yapılan statlar dolayısıyla eski statların bulundukları alanların millet bahçesine çevrileceği yönünde bütün milletimize müjde verdi. Biz de Eskişehir olarak bu açıklamadan sonra ilk hareket eden illerden olmak istiyoruz. TOKİ Başkanımız ile görüştük. Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı olarak yıkımını üstlenebiliriz dedik.  Bir an önce başlasın ki, milletimizin hizmetine girsin istiyoruz.  Yer aynı zamanda TOKİ’nin ve Türk Dünyası Vakfı’nın.  Protokolün imzalanmasıyla birlikte biz Valiliği olarak yıkım işlemlerine hemen başlayacağız. Yıkımdan sonra da TOKİ ve Türk Dünyası Vakfı tarafından çalışmalar birlikte yapılacak” ifadelerini kullandı.

EN İYİLER ARASINDA

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise,   TOKİ tarafından Eskişehir’e kazandırılan yeni stadyumun Türkiye’de yapılan 19 stat arasında en iyilerden birisi olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’de Toplu Konut İdaresi olarak son 5 yılda yaklaşık 19 tane stadyum inşaatında bulunduk.  Bu 19 stadyumdan bir tanesi de Eskişehir’de. Hem mimari dizayn hem de büyüklük açısından Eskişehir’deki stadyum en iyilerden bir tanesi.  Yıkımı Valiliğimiz yapacak. Millet Bahçesi’nin yapımını da Türk Dünyası Kültür Vakfı ve Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirilecek” dedi.

ÜSTÜ BAHÇE ALTI OTOPARK

Türk Dünyası Kültür Vakfı adına konuşan AK Parti Milletvekili Nabi Avcı,  yıkılacak olan stadyumun yerine yapılacak olan ‘Millet Bahçesi’nde kesinlikle yapılaşmanın söz konusu olmadığını belirterek, bahçenin altına 700 araçlık otopark olarak değerlendireceğini kaydetti. Avcı, yıkım işleminin 2,5 ay içerisinde yıkımının gerçekleşeceğini, yapımının ise 1,5 yıl içerisinde biteceğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.