Metin Saraç, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarı yılı açılış dersine konuşmacı olarak katılan Eskişehir OSB Başkan Vekili Metin Saraç, öğrencilere iş hayatına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Metin Saraç, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı
24 Mart 2022 Perşembe 14:10

Eskişehir OSB Başkan Vekili Metin Saraç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı açılış dersine konuşmacı olarak katıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Ali Tiltay, akademisyenlerin de yer aldığı deste ilk olarak iş tecrübeleri, bilgi ve deneyimlerini aktaran Başkan Vekili Metin Saraç, iş hayatına ilişkin öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Hayali olmayan insanın başarılı olma şansı yok

“Sürekli kendinizi geliştirin, hayallerinizin peşinden koşun” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Saraç, “Herkes hedefleri oranında ve yaptığı fedakârlık oranında başarılı olabiliyor. Mutlaka kendinize hedefler koyun. Hedefiniz varsa başarılı olursunuz. Hedef içinde ise hayaliniz olması lazım. Hayali olmayan insanın başarılı olma şansı yok. Hayalleriniz ne kadar büyükse hedeflerinize gitmeniz o kadar net ve hızlı olacaktır. Hedeflerinizi ve yapmak istediklerinizi mutlaka yazılı hale getirin ve belirli sürelerle bu hedeflerinizi hep kontrol edin. Bu alışkanlığı edindiğinizde birçok hedefinizi zamanla gerçekleştirdiğinizi göreceksiniz” diye konuştu. Saraç, eğitime çok önem verdiğini, eğitilmemiş toplumun kendini geliştirmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

İnsanın en büyük sermayesi kendi markasını yaratmasıdır

“İnsanın en büyük sermayesi kendi markasını yaratmasıdır” diyen Başkan Vekili Saraç, “Ne iş yaparsanız yapın işinizi doğru yapın. Dürüst olun. İşini doğru yapan ve kendini geliştiren her zaman kazanır. İnsanın en büyük sermayesi kendi markasını yaratmasıdır. Sosyal olun, kültürel olun, kendinizi doğru ifade edin. Her alanda akılcı, planlı ve programlı hareket edin. Günlük yaşamayın, mutlaka kitap okuyun. Kitap okumak insanın hayal dünyasını ve kendini ifade yeteneğini çok geliştiriyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Vekili Saraç, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.