Meteoroloji Uyardı! Fırtına, yağmur, kar ve soğuk hava geliyor

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre; bölgemiz Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Uyardı! Fırtına, yağmur, kar ve soğuk hava geliyor
02 Ocak 2019 Çarşamba 18:13

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemiz 3 Ocak Perşembe günü batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen derin alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

2 Ocak Çarşamba ve 3 Ocak Perşembe günü artması beklenen hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren bölgemizin Kuzeybatı kesimlerinde, Cuma gününden itibaren iç kesimlerde tekrar azalacağı tahmin ediliyor.

Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde Bursa’nın Batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağmur, Bursa’nın Güney ve Doğusu, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir de ise karla karışık yağmur ve kar yağışları ile birlikte Kütahya ve Bursa’nın Batı kesimlerinde rüzgarın yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

-4 günlük hava tahmini-

Önümüzdeki hafta başına kadar bölgemizde beklenen hava durumu:

3 Ocak Perşembe; bölgemizde yağmur ile başlayacak olan yağışların iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Kütahya’nın Batı kesimleri ve Bursa çevrelerinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

4 Ocak Cuma; bölgemizin yağışlı geçeceği yağışların Bursa’nın kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

5 Ocak Cumartesi; bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

6 Ocak Pazar; bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgemizi etkileyecek yeni sistemle birlikte görülmesi beklenen olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması; yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.