MESLEĞİMİZİN GELECEĞİ ADINA ENDİŞELİYİZ

Türk Eczacılar Birliği 9. Bölge Eskişehir- Bilecik Eczacı Odası, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü dolayısıyla Valilik Meydanı'na çelenk bıraktı.

MESLEĞİMİZİN GELECEĞİ ADINA ENDİŞELİYİZ
14 Mayıs 2019 Salı 10:57

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Başkan Yücel Yenilmez bilimsel eczacılığının 180. yılını kutladıklarını söyledi. Yenilmez bu yıl ki temayı ‘Anne Bebek Dostu Eczane’ olarak belirlediklerini söyledi.

Eczane dışında satılan ürünler konusunda vatandaşın dikkatli olması gerektiğini belirten Yenilmez, “Son dönemlerde tarafımızca asla kabul edilmeyecek uygulamalara üzülerek şahitlik ediyoruz. Bugüne dek eczanelerde, eczacı danışmanlığında halkımıza sunulan ürünlerin, eczane dışında satılmaya başladığını ticari kaygılar ile hareket edildiğini toplum sağlığının hiçe sayıldığını görüyoruz. İnternetten pek çok şeyi alabilirsiniz ancak anne bebek ürünlerini internetten almayın. İlacınızı ilaç dışı sağlık ürünlerini internetten almayın” diye konuştu.

Son dönemlerde artan fakülte sayısını eleştiren Yenilmez, “Bizler mesleğimizin geleceği adına endişeliyiz. Eczacılık fakültelerinin plansız, kontrolsüz bir biçimde açıldığına şahitlik ediyoruz. Son 7 yılda eczacılık kontenjanları yüzde 71,7 oranında arttı. 2001 yılında 8 olan fakülte sayısı bugün 49 oldu. Eczane açılabilecek yer sayısı bin 800 civarında. Her yıl 2 bin öğrenci mezun olmakta. Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 vizyonu ve 2023 yılında eczacı ihtiyacı 32 bin 900 olarak gösteriyor. Şuanda ise 37 bin eczacı bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.