Memur zammına ilk tepki KESK’ten geldi

Binlerce memurun merakla beklediği haber geldi. Memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına yapılacak zam oranı açıklandı.Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, hükümetin 2020 için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 teklifini onayladı.

Memur zammına ilk tepki KESK’ten geldi
28 Ağustos 2019 Çarşamba 19:52

Memur maaş zammına ilk tepki ise KESK’ten geldi.  KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Faik Alkan, kurul kararını tanımadıklarını ifade ederek, “Beklenen oldu, yandaş konfederasyonun umut bağladığı Hakem Kurulu hükümetin son teklifi olan 2020 için yüzde 4+ yüzde 4, 2021 için yüzde 3+yüzde 3 oranını aynen oy çokluğu ile kabul etti. Kararı tanımıyoruz. Mevcut TİS sistemi bir kez daha çökmüştür.Hakem Kurulu kararında temel sorunlara (gelir vergisi, ek gösterge, sözleşmelilere kadro , 3600 ek gösterge..vb.) ilişkin hiç bir madde de bir çözüm yok… Mevcut TİS mekanizması ile kamu emekçileri lehine bir adım dahi yol almanın mümkün olmadığı bir kez daha görüldü! Hakem Kurulu hükümetin noteridir! Kamu emekçilerinin temel gündemi artık  grevli gerçek toplu sözleşmenin olduğu yeni bir TİS sistemi ve bunun yasal düzenlemesidir. Hakem Kurulu kararı ile Toplu görüşmeler süreci de dahil son 18 yılın en kötü toplu sözleşme sonucu ortaya çıkmıştır. Hükümetin dikte ettiği karar olduğu gibi esas alınmıştır" dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.