Mehmet Tacettin Sarıoğlu: Üniversitelerin kalitesiyle değil, ilçelerde bile üniversitelerimiz var diyerek sayısıyla övünen bir zihniyet

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) aldığı yeni kararla baraj puanını kaldırmıştı. Bir dönem Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Mehmet Tacettin Sarıoğlu yapılan değişikliğe ilişkin olarak “Diplomalı cahiller yetiştirmek için bir adım olsa gerek Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

Mehmet Tacettin Sarıoğlu: Üniversitelerin kalitesiyle değil, ilçelerde bile üniversitelerimiz var diyerek sayısıyla övünen bir zihniyet
13 Şubat 2022 Pazar 12:41

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2022 YKS’den itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını bildirmişti alınan karara AK Partili Mehmet Tacettin Sarıoğlu’ndan tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sarıoğlu,  “Üniversitelerin kalitesiyle değil, ilçelerde bile üniversitelerimiz var diyerek sayısıyla övünen bir zihniyetin taban puanları kaldırmasına çok şaşırdığımı söylersem yalan olur. Kaliteyi arttırmak adına bir adım atılsaydı şaşırdım gerçekten. Çok yazık Allah sonumuzu hayretsin. İşlerine yarayacak diplomalı cahiller yetiştirmek için bir adım olsa gerek.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.