MECLİSTE FAALİYET RAPORU TARTIŞMASI

2017 faaliyet raporunun ele alındığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu adına söz alan Mustafa Birsen, “CHP grubu istediklerini yapıyor istemediklerini ise engelleniyoruz diyerek yapmıyor” dedi. CHP Grubu adına konuşan Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt ise "Bu faaliyet raporunu gönderin AKP'li Belediyeler ders diye çalışsın karşılığını" verdi.

MECLİSTE FAALİYET RAPORU TARTIŞMASI
16 Nisan 2018 Pazartesi 19:26

Sözlerine Fuzuli’nin “Sussam gönül razı değil konuşsam tesiri yok” dizeleri ile başlayan Birsen,  “CHP grubu istediğini yapıyor istemediklerini ise engellendik diyerek yapmıyor. Bu söylemlerle maalesef 4 yılı tamamladık. Şehrimizle gurur duyuyoruz ama faaliyet raporunda ‘Türkiye’nin örnek duyduğu şehir’ deniliyor. Bunu buraya yazarak örnek şehir olunmuyor. 20 yıldır çözemediğimiz imar sorunumuz var. 25 binlik planlarımız var. Yıkık dökük metruk binalarımız var. 8 yıldır çözemediğimiz afet riskli alanlarımız var. Örnek şehrin yansıması. Çevreyolu Yenibağlar bölgesinde Esentepe girişinde imar bekleyen sorunların olduğu şehirde bahsediyorum. Kral çıplak. AK Partinin desteğine rağmen trafik soru çözülememiş şehirde yaşıyoruz. Tramvay alımı için kredi yetkisi verilmiş ama şuana vatandaşlarımız tramvaylarda balık istifi yolculuk yapmakta. Yine destek verdiğimiz otobüs alımı yetkisine rağmen hala planlamamış bir otobüs filomuz var. Kenar mahallelerde tramvay beklediğini hatırlatmak istiyoruz. Çevre yolunda merkezi idare tarafından 12 battı-çıktı ile trafik sorununa çözüm bulunmuştur. Eski İsmar ile ilgili o bölgede 10 yıldır atıl vaziyette bekleyen bir yatırım var. Hükümet tarafında 14 yılda büyükşehir belediyesine aktarılan 1,5 milyar karşılığında Eskişehir’e ne yapıldı?” dedi.

KURT “Faaliyet raporunu AKP’li belediyelere gönderin ders diye çalışsınlar”

CHP Grubu adına konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, faaliyet raporunu gayet olumlu bulduklarını belirterek, “Faaliyet raporunu AKP’li belediyelere gönderin ders diye çalışsınlar” dedi. Birsen’in eleştirilerine yanıt veren Kazım Kurt şöyle konuştu; “Biz CHP grubu olarak bu faaliyet raporuna olumlu gördüğümüzü ve olumlu oy kullanacağımızı belirtmek istiyorum.  Denetlenebilir bir rapor hazırlanmış. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki belediyeler arasında performans denetimi yapılsa her zaman önde çıkan bir belediye.  Her dönem belediye başkanımız başarılı olan belediye başkanları arasında ilk 5 arasında yer alıyor.  En başarılı belediyelerin başında geliyoruz. Bunları AKP’li belediye başkanlarına gönderelim ders diye okusunlar. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, becerikli çıkmış tramvay ve çevre yollarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaptırmışlar. Burada bu yapılamıyorsa esas sorun sizdedir. Burada ya siz beceriksizsiniz, ya da istemiyorsunuz. Gündoğdu Mahallesine yapmış olduğunuz köprüyü kaç kere kullandığınızı bana söylersiniz sizi takdir edeyim. Hamamyolu’ndaki köprüyü daha çok kullandınız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 2017 yılı faaliyet raporunun oylamasına geçildi. Oy çokluğu ile ret edilen rapor, gerekli katılımın olmaması nedeniyle kabul edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.