MAKİNE MÜHENDİSLERİ OCAK’TA SEÇİME GİDİYOR

Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin 13 Ocak 2018 tarihinde yapılacak seçimlerinde ‘Katılımcı Demokrat Mühendisler Grubu’ oluşturdukları liste ile oda seçimlerine hazırlanıyor.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ OCAK’TA SEÇİME GİDİYOR
16 Aralık 2017 Cumartesi 14:41

Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, 13 Ocak 2018 tarihinde yeni başkanını seçecek. Katılımcı Demokrat Mühendisler adına açıklama yapan Atilla Tomsuk,   63yıllık geçmişe sahip olan meslek örgütü TMMOB Makine Mühendisleri odası Eskişehir Şubesi’nin 12’inci Olağan Genel Kurul’unun 13-14 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

Sorunlar kartopu gibi büyüyor

Mühendislerin teknoloji ve sanayinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Tomsuk, mühendislik eğitimi ve mühendislerin sorunlarının farkında olduklarını söyledi. Tomsuk, bilim ve mühendislik eğitimi ile sanayinin eşgüdümü olmaksızın, uygulanan plansız politikaların,  ülkemizdeki meslek ve meslektaş sorunlarının karda yuvarlanan bir kartopu gibi hızla büyüyerek, her geçen gün taşınması daha da zorlaşan bir yük haline getirdiğini kaydetti.  Tomsuk, işsizlik, beyin göçü, düşük ücret ve yetişmiş insan profilin uygun olmayan işlerde çalışmanın bu büyüme sorunlardan sadece bir kaçı olduğuna dikkat çekti. 

3 bin 500 mühendis işinden oldu

Üye sayısı 550 bini geçmiş olan ve 200’den fazla şubesi bulunan TMMOB ve ona bağlı odaları etkisizleştirmek amacıyla yakın tarihte eşine rastlanmayacak yoğunlukta yasa, yönetmelik ve KHK üretildiğini savunan Tomsuk, “OHAL döneminde 3 bin 500’den fazla TMMOB üyesi meslektaşımız kanunsuz şekilde işlerinden kovulmuştur. Şimdi örgütlü olmanın, dayanışma içinde olmanın, mesleğimiz, ülkemize, barışa, demokrasiye, hukukun ve insan haklarının temel ve evrensel değerlerine hep birlikte sahip çıkmanın zamanıdır” dedi. 

Tavrımız emek ve halktan yana

Odanın emekten ve halktan yana tavrını esas alan çalışma ilkelerine uygun olarak, ülkemizdeki toplumsal hayatın her alanında, meslek ve meslektaşları ile ilgili konularda, üyesinin, halkının yararına işler yapabilmeyi amaç edinen bir anlayışa sahip olduklarını aktaran Tomsuk, “Meslek onurumuz için, güçlü bir sanayi için, OHAL şartlarının ortadan kaldırılması, demokratik toplumsal hayat ve daha yaşanabilir bir dünya için, çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Termik santrale karşı mücadele edeceğiz

Eskişehir’e yapılması planlanan termik santrale de değinen Tomsuk, “Eskişehir’e yapılmak istenen termik santralle bu kentin havasının, suyunun, tarımının ve sağlığının bozulmasına izin vermemek için, bu kentin sahipleri olarak bilimsel veriler ışığında termik santrale karşı durmak ve engellemek için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Katılımcı Demokrat Mühendisler Yönetim Kurulu asil adayları:

Atilla Tomsuk

Metin Uçkun

Neşet Aykanat

Esra Turan

Bülent Atak

Nezih Tok

Nezihe Hanecioğlu

YEDEK ADAYLAR:

S.Serkan Varoğlu

S.Tayfun Kılıç

Fikriye Söğütlü

Gökşin Sayer

Fadime Gökkütük

Cenk Oskay

Özgecan Yıldız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.