MAİL BÜYÜKERMAN HAYATINI KAYBETTİ

DSP Eskişehir eski Milletvekili Mehmet Mail Büyükerman, Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat etti

MAİL BÜYÜKERMAN HAYATINI KAYBETTİ
27 Nisan 2021 Salı 16:18

Demokratik Sol Parti'den 21. Dönem Eskişehir Milletvekilliği yapan ve 2000 yılındaki 10. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olan Mail Büyükerman koronavirüse bağlı hastalıklar neticesinde yaşamını yitirdi. 93 yaşındaki deneyimli siyasetçi, bir süre önce kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle Eskişehir Yunusemre Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

BÜYÜKERŞEN’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  "Şehrimizin önemli değerlerinden biri olan ve hayırseverliğiyle tanınan 21. Dönem Eskişehir Milletvekilimiz Avukat Mail Büyükerman'ın koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

MAİL BÜYÜKERMAN KİMDİR?

1928 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Serbest avukatlık yaptı. Araştırmacı yönüyle bilinen Mail Büyükerman, bir dönem çeşitli mecralarda yazarlık yaptı. 1999 genel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den Eskişehir Milletvekili seçildi. Ahmet Necdet Sezer'in seçildiği 10. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday oldu fakat kendi partisi dahil destek bulamadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.