MAHMUDİYE'DE KURTULUŞ COŞKUSU

Mahmudiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’ncı yılı gerçekleştirilen program ile kutlandı. Şehit ve gazilerin unutulmadığı Mahmudiye’nin 98’ncı Kurtuluş Günü Programında, Mahmudiye Belediyesi tarafından şehitlerin ruhuna mevlid-i şerif okutuldu.

MAHMUDİYE'DE KURTULUŞ COŞKUSU
19 Eylül 2019 Perşembe 15:15

Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan Mahmudiye’nin Kurtuluş Günü Programına; Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın yanı sıra Mahmudiye Kaymakamı Salih Sak, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, Mahmudiye Eski Belediye Başkanı Sabri Avcıl, Mahmudiye Çifteler Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Güner Özer, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Mahmudiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’ncı yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi. Mahmudiye’nin 14 Ağustos 1921’de düşman işgaline uğradığını belirten Gündoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kahraman Türk Ordusu’nun ve cesur Mahmudiye halkının 35 günlük mücadelesi ile 18 Eylül 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kanında, karakterinde bağımsızlık ve özgürlük olan Türk Milleti tarihte olduğu gibi bugün de düşmanlardan korkmamış, korkmayacaktır. Canıyla kanıyla ne pahasına olursa olsun, bağımsızlığına kastedenlere gereken dersi vermiş, verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’ncı yıl dönümünü bir kez daha kutlar, hayatlarını vatanımız için seve seve feda eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Mahmudiye’nin Kurtuluş Günü Programları kapsamında sevilen sanatçı Şimal sahne aldı. Şimal’in söylediği birbirinden güzel şarkılarla program sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.