"MADIMAK'TAKİ ATEŞ YÜREĞİMİZİ YAKMAKTA"

Sivas Katliamında hayatını kaybeden 33 aydın Eskişehir’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

"MADIMAK'TAKİ ATEŞ YÜREĞİMİZİ YAKMAKTA"
02 Temmuz 2019 Salı 15:23

Sivas Katliamının 26. yılı dolayısıyla Eskişehir’de anma etkinliği düzenlendi. Odunpazarı Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Derneği öncülünde Sivas Katliamında hayatını kaybedenleri anmak için bir dizi program düzenlendi. Anma programı Adalar’dan Vilayet Meydanına yapılan yürüyüşle başladı. Sivas Katliamında hayatını kaybedenleri anmak isteyen çok sayıda Eskişehirli, Adalar’da bir araya geldi.  Gerçekleştirilen kısa bir müzik dinletisinin ardından yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe sendika, meslek odası, demokratik kitle örgütleri ile siyasi parti temsilcileri ve başkanları ile çok sayıda Eskişehirli vatandaş katıldı. Adalar’dan Vilayet Meydanına yürüyen Eskişehirliler, yürüyüş boyunca sık sık “Sivas’ı Unutma Unutturma”, “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları attı. Vilayet Meydanı gelen Eskişehirliler, burada bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. 

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı okunmasının ardından STK’lar adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, “Sivas’ta yaşamını yitiren canlarımızı asla unutmayacağız” dedi.  Sivas Katliamı sanıklarının ödüllendirildiğini belirten Kerman, “‘Sivas laiklere mezar olacak’, ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak’ sloganları atan caniler sözde din adına canlarımızı diri diri yaktılar. Bu büyük ayıba yargı sürecinden bakıldığında durum içler acısıdır. Katillerin bir kısmı yurtdışına kaçarken, bir kısmı da ne yazık ki ödüllendirildi” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, 26 yıl önce 33 canın   cumhuriyet düşman yobazlar tarafından yakılacak katledildiğini aktardı. Kılıç, “O gün Madımak Otel’de yakılan cehennem ateşi hepimizin yüreğinde yanmaktadır. İnsan olan insani değerler taşıyan insanlarımızın da içinde bir yara olarak bugüne kadar gelmiştir.  Madımak ateşinde yanan aslında Hacı Bektaşı Veli’nin hoşgörüsü, Yunus Emre’nin sevgisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün demokratik, laik, soysal, hukuk devlet anlayışıdır” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.