LOZAN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'DİR

Eskişehir’deki Sivil Toplum Kuruluşları, Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yılı dolayısıyla  Vilayet Meydanındaki Atatürk anıtına  çelenk sundu.

LOZAN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'DİR
24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:22

Vilayet Meydanında düzenlenen törene CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, siyasi parti ve STK temsilcileri  katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı  Azmi Kerman, “Lozan Antlaşması Mondros ve Sevr teslimiyet antlaşmalarına  karşı edilen büyük bir başarı  belgesidir” dedi. Günümüzde Lozan’ın yenilgi olarak gösterilmek istendiğini vurgulayan Kerman, “Atatürk ve silah arkadaşlarına, İnönü’ye karşı saldırılar artmaktadır. Milletimizin dirilişinin kanıtı olan Lozan’ı tartışmaya açmak ya da küçümsemek tarihi gerçekleri saptırmaktır. Bizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacağız”  diye konuştu.

Daha sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun temel taşıdır. Uluslar arası Emperyalist güçler Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini ve bağımsızlığını bu antlaşma ile tanıdı. Türkiye Cumhuriyeti bu egemenliği kayıtsız şartsız ulusa verdi. Bunu değiştirmeye kalkmak ve hayal etmek asla söz konusu olmamalıdır.  23 Haziran seçimi çok net şekilde mesajdır. Bazıları kendilerini bağımsızcı Atatürkçü saydığı halde 23 Haziran’da yanlış durmuştur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.