Kurt: Sanayi Çarşısı’nda ve Gündoğdu’da yetki Bakanlıkta

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde dönüşüm gerginliği yaşandı. Kurt, Sanayi Çarşısı ve Gündoğdu’da 50 hektarlık alanla ilgili dönüşüm yetkisinin Bakanlık’ta olduğunu söyledi. AK Partili Murat Özcan ise, CHP’li belediyelerin Eskişehir’de dönüşüm konusunda başarılı bir projesi olmadığını belirtti.

Kurt: Sanayi Çarşısı’nda ve Gündoğdu’da yetki Bakanlıkta
01 Kasım 2019 Cuma 19:35

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, meclis toplantısında AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın Sanayi Çarşısı ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Kurt, açıklamasında şunları kaydetti: “ Sanayi Çarşısı sizin. Siz ne istiyorsanız yapın. Bakanlar Kurulu karar verdi. Dedi ki; ‘Burası afet riskli alandır.’ Altında Recep Tayyip Erdoğan’ın  imzası var, Nabi Avcı’nın imzası var. Burayı ben yapacağım, Odunpazarı Belediyesi sen buradan çık’ dedi. Çıktım. 

Sanayi Çarşısını yapacaksanız yapın. Yapmayacaksanız da bize bırakın.  Biz yaparız. Bunu her yerde anlatıyorum. Bir ay önce bakan yardımcısı ile görüştüm, ona tekrar söyledim ama sadece Sanayi Çarşısı’nı söylemedim. Sizin unutturduğunuz bir yer daha var.  Gündoğdu…50 hektarlık bir afet riskli alan daha var. 2012’den beri insanlar oraya çivi çakamıyor.  Onu da ya yapın ya verin.  Yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ama AKP’li politikacılar diyor ki ; ‘Projesi varsa getirsin bakalım.’ Sizde proje inceleme yetkisi yok.  Sizin eğer kent adına bir şey yapılacaksa bu işin yapılmasını sağlamanız gerekir.  Ben mi yapacağım, Çevre Şehircilik Bakanlığı mı yapacak. Tercih sizin. İstiyorsanız buyrun yapın. Elinizden tutan  mı var? 2016 Sanayi Çarşısı afet riskli alan oldu.  2012’de Gündoğdu afet riskli alan oldu.  Bunu yapamadınız, yapamıyorsunuz, bize de yaptırmamak için  her türlü engeli  çıkarıyorsunuz. İl ve ilçe başkanı çıkıyor “varsa projesi getirsin, düşünelim “ diyor. Bu iş öyle değil.  Yetki tamamen Adalet ve Kalkınma Partililerin insiyatifindedir.  İsterlerse bize verirler, isterlerse kendileri yaparlar, isterlerse de ‘kaldırdık, kendiniz yapın’ derler. Nitekim TOKİ Karapınar 2.Etap projesini öyle istiyoruz.  Çıksın TOKİ, vazgeçsin. 2012’den beri orayı da yapmıyor. Bu vatandaşın kabahati ne?  Eskişehir’de belediyeleri Cumhuriyet Halk Partililer kazandı ise  böyle bir ceza mı vermek gerekiyor. Böyle bir mantık yok.

TOKİ Karapınar 2.Etap’ı tamamlamadığı halde Mamuca –Emek Bölgesi’nde 250 hektarlık alanı daha Gecekondu Önleme Alanı ilan etmiştir.  Bu da orayı kilitlemek anlamına gelir. Biz dava açtık. Son iki yılda afet riskli alan olan bölgelerde Bakanlık kaçacak yer arıyor. Mahkemelerin iptali ile  Bakanlık bu işlerden kendisini sıyırmaya çalışıyor."

başkan Kurt'tan tekrar söz isteyen AK Partşili meclis Üyesi Murat Özcan,   "Beceriksizliğinizi Bakanlığa yüklemeyin. CHP’li belediyelerin Eskişehir’de dönüşüm noktasında tek başarılı bir projesi yok.  Kentsel dönüşüm yapılacaksa hiçbir zaman karşı çıkmadık, çıkmayacağız. Bu memlekette Cumhuriyet Halk Partili arkadaşların bir numunesi yok kentsel dönüşüm anlamında sözleri ardından, CHP’li İbrahim Arslan itiraz ederek,  “1920’den itibaren çakılan her çivide Cumhuriyet Halk Partisi’nin izi vardır” dedi. Ortam bir anda gerilirken Başkan Kazım Kurt belediye meclis üyelerini sakinliğe davet ederek Murat Özcan’ın konuşmasını sürdürmesini istedi. Özcan ise “konuşmuyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Bunun üzerine Kazım Kurt yetki verilmesi halinde ne yapacaklarımızı görürsünüz diyerek, "Verin bana yetkiyi ne yapacağımı görün. Bu nedenle ben vatandaşlara her yerde bunları anlatırım. Burada biz şuyuz siz köyüsünüz idye bir durum yok. Burada Odunpazarı belediyesi'ne destek olun ya yapın ya da yaptırın. yapamıyorsanzı ben hazırım. Burada hiç bir vatandaşımız zarar etmeyeceği projelri hayata geçiriz" " dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.