KURT, ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Meclis toplantısında sorulara yanıt verdi. Kurt, kazı iddialarıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söylerken, yaklaşık iki ay önce belediyeyi bastığı iddia edilen şahsın AK Parti binasında çekilmiş fotoğrafını meclis üyeleriyle paylaştı.

KURT, ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
01 Aralık 2017 Cuma 18:57

“Kim ne yaptıysa cezasını çeker”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kazı iddialarına yanıt verdi. İddialarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Kurt, “Burası bin 700 kişinin çalıştığı bir kurum. Bin 700 kişinin çalıştığı kurumda, daha önce de söylemiştim zaman zaman yanlış olaylar olabilir. Bunu kurumsal bir durumla alakası olmaz. Hiçbir idare kendi bünyesinde organize bir biçimde suç işlenmesini istemez ve desteklemez. Ama zaman zaman bu bünyede çalışan insanlar yanlış işler yapabilir. Şimdi bir iddia var. Bu iddiaya göre bir soruşturma açılmış. Biz de idari yönden bir soruşturma açtık. Soruşturmanın sonuçlarını bekliyoruz. Bazı şeylerden kuşkularım var. Bende görüştüm bu arkadaşlarla. Savcılık ya da jandarma soruşturması netleşmeden bir şey söyleme şansım yok. Bu bir organize bir iş midir, gerçekten iddia edildiği gibi organizasyon hiyerarşik bir düzenlemiş yapılmıştır bunlar şuanda meçhul. Jandarmanın çalışması sonucunda göreceğiz. Burada kim ne yaptıysa cezasını çeker. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Odunpazarı Belediyesi çalışanları ile ilgili iddia önemli bir iddiadır. Biz onun üzerine gidiyoruz ve araştırıyoruz. AKP’li arkadaşlarımız,  Demokrat Parti İlçe Başkanının söylediğine göre Çalkara’da da kazı yapılmış. Siz de ona bakın, oradan da bazı şeyler çıkabilir. Çalkara’dan kim çıkacak göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimse Odunpazarı Belediyesi’nin kimliğini kullanarak, suç işleme özgürlüğü elde edemez”

Odunpazarı Belediyesi’ni basan şahsın sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı ve fotoğrafın üzerine düştüğü notu belediye meclis üyelerine gösteren Kurt, “Hapçılar bizim Meclis’i bastı. Ne yaptınız, ‘böyle adamları niçin çalıştırdınız’ gibi sıkıştırmalar yaptınız bize. Olaylar öyle bir noktaya geldi ki bu hapçı arkadaş size hayırlı olsun. Partinize üye olmuş. Niçin böyle olduğunu çok kavrayamıyordum, yavaş yavaş kavramaya başladım. Bu işlerden vazgeçin. Bu işlerden size ekmek çıkmaz, siyaset çıkmaz. Dolayısıyla bu tür yanlış politikalardan vazgeçin. Burada kim ne suç işlemişse biz cezasını veririz. Vermek zorundayız. Hiç kimse Odunpazarı Belediyesi’nin kimliğini kullanarak, suç işleme özgürlüğü elde edemez. Kim olursa olsun. Böyle bir endişenin olmaması gerekir. Ama bu işlerin altında muhtemelen başka tezgahlar çıkacak. Göreceğiz” dedi.

“Hamamyolu’nda koparılan fırtına bir işe yaramaz”

 

Hamamyolu’nda yaşanan gecikmeyle ilgili de konuşan Kurt, “Hamamyolu Projesiyle ilgili aylardır yapmış olduğumuz açıklamalar yine aynıdır. Bu proje iyi bir projedir. Bu projeden Eskişehir sosyal donatısı iyi bir alışveriş caddesi elde edecektir. Az bir iş kalmıştır. Zamanında yetiştiremedik. Bu her yerde olabilir, mümkündür. İlk hedeflediğimiz tarih 29 Ekim’di. 29 Ekim’e yetişmedi. Şimdi müttehit cezalı çalışıyor. Bunlar mümkündür. Aynı Atatürk Stadında olduğu gibi, aynı sizin Yenikent’te yaptığınız yüzme havuzunda olduğu gibi bitmeyen başka işlerde olduğu gibi. Mümkündür, bunlar olur. Ama en kısa zamanda bitirip, oradaki insanların sıkıntını gidermek bizimde arzumuzdur. Güzel bir eser çıkacak. Pek çok şeyin yanlış değil, yalan olarak üretildiğini düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımız nedense ısrarla ortaya rakamlar koymamıza rağmen ‘önceleri 15-20 ağaç kesildi’ diyorlardı. Şimdi ‘yüzlerce ağaç kesildi’ diyorlar. İş güvenliği ve can güvenliği söz konusuyken insanların içi rahat oldun diye perdeler kaldırıldı. Kesilen ağaç yok. Sökülen ağaçlar var. Onlarda yerinde. Bir gün hepinizi götürür, gösteririz. Hamamyolu’nda koparılan fırtına bir işe yaramaz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necmi - 6 yıl önce
Kumpasçı AKP her zaman aynı. İşleri güçleri katakulle.