Küpeli: Sanayicilerimiz Kademe-2 yerine, daha ucuz olan Kademe-1 tarifesinden yararlanmaya başlayacaklar

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdindeki yoğun girişim ile Eskişehir OSB Başkan Vekili aynı zamanda OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Metin Saraç’ın OSBÜK’deki girişimleri sonucunda OSB’lerdeki firmaların büyük çoğunluğunu kapsayacak şekilde doğalgaz fiyatlarında önemli indirime gidildi.

Küpeli: Sanayicilerimiz Kademe-2 yerine, daha ucuz olan Kademe-1 tarifesinden yararlanmaya başlayacaklar
01 Mayıs 2022 Pazar 14:22

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Organize Sanayi Bölgelerinde üretim yapan, ancak yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküpün altında olmasına rağmen Kademe-1 yerine daha yüksek fiyatlı olan, Kademe-2 tarifesinden doğalgaz kullanan sanayi tesislerinin mağduriyetleri yaptığımız yoğun girişimlerimiz ve temaslarımız sonrasında ortadan kaldırıldı” dedi.

Başkan Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir OSB olarak yoğun girişimlerimiz sonucunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BOTAŞ ile yapılan görüşmeler neticesinde 1 Mayıs'tan itibaren; OSB’lerimizde yıllık 300 bin m³ altında doğalgaz tüketen sanayicilerimiz Kademe-2 yerine, daha ucuz olan Kademe-1 tarifesinden yararlanmaya başlayacaklar. Eskişehir OSB’deki firmaların %92’si bu kapsamda olduğu için yeni indirimli fiyatlardan doğalgaz kullanacaklar ve enerji maliyetlerinde ciddi bir düşüş yaşanacak. Böylece yıllık 300 bin metreküpün altında doğalgaz tüketen OSB’deki sanayicilerinin mağduriyetleri de ortadan kalkmış oldu. Sanayicimize hayırlı olsun. Eskişehir OSB Yönetimi olarak sanayicilerimizin sorunlarını ortadan kaldırmak için her zaman yoğun bir şekilde çalışıyoruz”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.