Küçükbaş hayvanlar hak sahiplerine teslim edildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren küçük çiftçiye yönelik destek projesi kapsamında noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlenen hak sahiplerine küçükbaş hayvanlar teslim edildi.

Küçükbaş hayvanlar hak sahiplerine  teslim edildi
10 Ekim 2023 Salı 13:34

Tohum, fide, fidan, sıvı gübre, ekipman, balya, yem gibi desteklerle, ağır ekonomik koşullar sebebiyle üretemez hale gelen küçük hayvan üreticisi ve küçük çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılıkta üretim ve ıslah çalışmalarına destek amacıyla Çifteler ilçesinde küçük çiftçilere canlı hayvan desteğinde bulundu. Küçükbaş Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı törenle noter huzurunda kura çekimi yapılarak hak sahipleri belirlenmişti.

   25 küçük çiftçiye toplam 275 küçükbaş hayvan desteğinin sağlandığı projede hak sahiplerine küçükbaş hayvanlar teslim edildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek ve belediye görevlileri tarafından teslim edilen küçükbaş hayvanlar çiftçilerin yüzünü güldürdü.

    Verilen destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür eden çiftçiler, “Hayvancılık bizim için hem üretime devam etmek hem de geçimimizi sağlamak adına çok önemli. Bize büyük moral veren bu destek için Yılmaz Hocamıza ve bu projede emeği olan herkese çok teşekkür ederiz. Hocamıza söz verdiğimiz gibi üretmeye devam edeceğiz.” dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.