Kristal İş'te kazanan Erdal Akyazı oldu

İki adayla gidilen genel kurulda 98 oyla mevcut başkan Erdal Akyazı, güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

Kristal İş'te kazanan Erdal Akyazı oldu
24 Eylül 2022 Cumartesi 18:41

Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası Eskişehir Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti. Taşbaşı Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen genel kurulda Erdal Akyazı ve Mesut Ergin yarıştı. 2 adayla gerçekleştirilen genel kurula Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş da katıldı. Tartışmalı geçen genel kurul toplantısında konuşma yapan Bilal Çetintaş, promosyon meselesi ile ilgili konuşma yaparken Çetintaş’a işçiler tepki gösterdi.

SANDIKTA ÇIKAN İRADEYE SAYGI DUYACAĞIZ

İşçi sınıfı bilincinde bir sendika yaratmak için yola çıktıklarını söyleyen Erdal Akyazı, “Bu zamana kadar genel kurullarımız normalde tek aday oluyordu fakat bugün iki aday var. Olağanüstü olmasının sebebi ise fikir ayrılıklarının olması ve genel merkezin sürekli Eskişehir’i karıştırması. İçimizdeki bazı arkadaşlarımız genel merkez tarafına geçtiğinden dolayı ve işletmelerdeki sorunların kendilerine göre çözülmemesi sebebiyle bir ayrışma ortaya çıktı. Bizde işçi zarar görmesin, kutuplaşma, ayrışma olmasın istedik. Artık sandıkta çıkan iradeye saygı duyacağız. Ben delege arkadaşlara güveniyorum, takdir onların. Kristal-İş Sendikasına demokrasiyi getirmek, temsilcilik seçimlerini getirmek gibi hedeflerim var. Kristal-İş sendikası özünde çok demokrat bir sendika ama son geldiğimiz noktada genel başkan uygun gördüğünü atıyor uygun görmediğini atamıyor. Biz tamamen işçi iradesiyle, işçinin düşüncesine yönelik işçi sınıfı bilincinde bir sendika yaratmak için yola çıktık” ifadelerini kullandı. Yapılan oylamanın sonucunda Erdal Akyazı 98 oy, Mesut Ergin de 50 oy aldı ve mevcut başkan Erdal Akyazı tekrar Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı seçildi. BERİVAN HALİS

Erdal Akyazı başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu asil üyeleri şu şekilde: Uğur Engin, Hakan Kaya, Eyüp Bulut, Ersin Buğday.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.