Kristal İş Sendikası’ndan eğitim semineri

Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanlığı tarafından sendika üyesi işçilere, işçi hakları ve sendikal mücadele hakkında eğitim semineri verildi.

Kristal İş Sendikası’ndan eğitim semineri
06 Kasım 2019 Çarşamba 17:36

Seminerde, Türkiye’nin ekonomik durumuna dikkat çekilerek, işçilerin sendikal mücadele içinde çoğul bir biçimde yer almaları gerektiği vurgu yapıldı. Seminerde ayrıca, sendikal mücadele, ekonomi ve toplu sözleşme, çalışan kadınların sorunları üzerine de bilgi verildi. 

İşçi varsa sendika da mutlaka olmalı

Seminere konuşmacı olarak katılan Kristal-İş Genel Merkez Uzmanı Kemal Karakaya, işyerlerinde örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, "İşçiler sendikal mücadele ve hak arayışı için hep birlikte hareket etmeli ve sendikalara üye olmalı. İşçiler sendikaları aracığıyla önemli ekonomik ve sosyal haklar, kazanımlar elde edebilir. Bunun için farklı mücadele yolları da geliştirebilir. İşçi varsa, sendika da mutlaka olmalıdır. İşçi hakları ve kazanımları için tek yol birlikte hareket etmeleri ve hakları sendikal mücadele ile aramaları" dedi.

2020 yılı biraz daha zor geçecek

Sendika uzmanlarından Kemal Ülker ise "Türkiye'de işçi sınıfının, dar gelirlilerin kaderi ülke ekonomisinin durumu ile doğrudan ilintilidir. Bu iç ve dış kaynak hareketlerine, bu hareketlerin yönüne, kredi ve borç durumuna da bağlıdır. İşçiler ve diğer dar gelirli kesimler açısından, 2020 yılı biraz zor geçecek. Ülke ekonomilerinin durumuna göre sendikalar da işçi hakları için stratejiler geliştirmelidir” diye konuştu.

Toplu sözleme hakkında bilgi veren Caner Güneş ise, şunları kaydetti: “Toplu iş sözleşmesi ülkemizde ciddi yasal düzenlemelere tabi. Geçmişin uzantısı olan bazı anti-demokratik hüküm ve uygulamalar, sendika üyelerinin çok daha bilinçli olmalarını zorunlu kılıyor. Bunun yolu da sendikal eğitim ve okuma süreçleri.” Haber (Erdoğan Ekiner)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.