Köşe yazarları bugün ne yazdı? 8 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 8 Ekim köşe yazıları...
08 Ekim 2018 Pazartesi 09:38

Malumun ilanı…/Murat Taşkın/İstikbal

Başından beri ve aylardır “CHP Eskişehir’de, önümüzdeki seçimlere mevcut belediye başkanlarını aday göstererek girer” diye söylüyoruz…

Bunu bir şey bildiğimizden veya duyduğumuzdan değil, mantığın ve realitenin bu yönde olması gerektiği için böyle bir tespitte bulunuyoruz.

Şehirde 3 belediye başkanı varsa…

Genel merkez her 3 belediye başkanının da başarılı olduğunu her fırsatta dile getiriyorsa…

3 belediye başkanı da, bir dönem daha görev yapabilmek adına yeniden belediye başkan adayı olmak istediğini deklere ediyorsa…

Genel merkezin bu 3 belediye başkanını yeniden aday göstermemesi zaten söz konusu olamaz…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

***********

Büyükerşen ne yapar?/Hakkı Sağlam/ Sakarya

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Eskişehir'e geldi, 'Hocam Eskişehir size emanet' dedi. 'Önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz Büyükerşen'dir' demek istedi...

Daha sonra 'Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri'ni de şükranla anmak istiyorum' dedi. 'Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarımız da çok başarılıdır falan' demedi. Niye?

Çünkü 'Hocam Eskişehir size emanet' diyerek bu konuda yetkiyi de Yılmaz Hoca'ya verdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

************

Fuara mutlaka uğrayın/Cihan Yıldırım/ Anadolu

Kitap fuarı, Eskişehir’de yıllardır eksikliğini hissettiğimiz bir organizasyondu. Çok iyi kitapevlerimiz var. Ama şöyle tüm yayınevlerini, tüm çeşitleri bir arada göremiyorduk. Kitaplar arasında şöyle yorulana kadar gezemiyorduk.
Binlerce kitap dostuyla aynı anda stantları gezmek ayrı bir keyif.
Elbette ‘indirim’ boyutu da çok güzel. Fuarlarda ‘kitaba ayırdığımız parayla’ bir iki kitap fazla alabiliyoruz.
Ama nedendir, nasıldır bilmiyorum Eskişehir gibi bir kentte kitap fuarı olmuyordu. Üstelik öğrenci kentiydik. Okumuş, okumaya meraklı insanların hayli fazla olduğu bir kentte yaşıyoruz.
Yeni neslin kitap okumadığı, internetin kitap okuma alışkanlığını azalttığı iddia ediliyor. e-kitap meselesi... Fuarı gezince öyle olmadığını gördüm. Liseli gençler en kalabalık ziyaretçi grubunu oluşturuyordu.
Evet, sonunda kitap fuarına kavuştuk.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*********

Büyükerşen belirleyecek / Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Kılıçdaroğlu, ‘Hocam Eskişehir size teslim’ derken salonda büyük alkış koptu. Kılıçdaroğlu, Büyükerşen’in 5’inci kez Büyükşehir adaylığını Eskişehir’de ilan etti. Bu etkinlik sonrasında Kılıçdaroğlu ile Büyükerşen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’nın odasında ‘48 dakika başbaşa’ görüştüler. Bu görüşmede ikilinin ne konuştuğu merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu, ‘Hocam Eskişehir size teslim’ diyerek Tepebaşı ve Odunpazarı da dahil ‘tüm belediye başkan adaylarını belirleme konusunda tam yetki’ verdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**********

CHP’nin Büyükerşenli İzmir-Eskişehir adaylık hattı /Deniz Çağlar Fırat / Yenigün

Türkiye, 24 Haziran erken seçimlerinin sonuçlanmasının ardından adeta nefesini tutmuş bir şekilde yerel seçimleri bekliyor ve konuşuyordu. Yerel seçimler de erken alınacak mı tartışmaları açık şekilde cevabını bulunca bu sefer “Adaylar kim olacak?” sorusu gündemin en önemli konusu haline gelmişti.
Eskişehir için, cumartesi günü bu soru cevabını buldu. Bu soru cevabını buldu ama öncesinde Eskişehir kamuoyuna yansımayan ve CHP Genel Merkezi kulislerinde tartışılan bir konu vardı ki hem Eskişehir’i hem de İzmir’i yakından ilgilendiriyordu.
Şimdi bu kulisi yazmadan önce süreci baştan bir hatırlayalım:
Sadece Eskişehir’de değil Türkiye genelinde de gözler CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayına çevrilmişti.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.