Köşe yazarları bugün ne yazdı? 4 Aralık köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 4 Aralık köşe yazıları...
04 Aralık 2018 Salı 10:06

Partilerinde kayışı kopartan, contayı yakanlar…/Murat Taşkın/İstikbal

Mahalli seçimlerde CHP ile AK Parti yarışacak.
AK Parti belediyeleri kazanmak için MHP ile yapılacak olan ittifaka bel bağlamış.
-“MHP ile ittifak olursa belediyeleri rahat alırız” güvencesi içinde.
CHP ise “Daha önceki seçimlerde adaylarımıza oy veren MHP seçmeninin büyük çoğunluğu şimdi İYİ Parti’de. AKP-MHP ittifakı varsa, bizde de resmi olmasa bile CHP-İYİ Parti ittifakı var” olasılığına güveniyor.
Kısacası…
AK Parti belediyeleri almak İçin MHP oylarına, CHP ise belediyeleri yeniden kazanmak İçin İYİ Parti oylarından medet umuyor.
Her iki partide de hesaplar bu ihtimal üzerine yapılıyor.
Hesaplar bu ihtimaller üzerine yapılıyor yapılmasına ama her iki partinin de bu hesabı yaparken unuttuğu, görmediği, belki de umursamadığı bir durum var ki o da “Kendi partileri içinde kayış kopartıp, conta yakanlar”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Son durum şöyle / Cihan Yıldırım/ Anadolu

Farklı bir yerel seçim atmosferi yaşıyoruz.
Bir kaç neden sıralanabilir...
Böyle bir liste yapacak olsak şüphesiz ilk sıraya ‘ittifak’ olgusunu yazmamız gerekir. Hangi parti kiminle nerelerde ittifak yapacak? Bu soru ya da sorulara ‘henüz’ net bir şekilde cevap veremediğimiz için seçim süreci halen pek çok belirsizliği barındırıyor. Partiler, adaylar, aday adayları ne yapacağını şaşırmış durumda! Görüş mesafesinin hayli azaldığı bu ortamda bir şeyler öğrenmek zor, onları kamuoyuyla paylaşmak riskli...
Eskişehir’de bu saat itibariyle (Pazartesi 15.45) durum şöyle...
Önce ‘kesin’ olan bilgilere bakalım...
AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Burhan Sakallı. CHP de seçimlere Kazım Kurt ve Ahmet Ataç ile gireceğini duyurdu. Bu üç aday YSK’ya ‘resmî’ olarak sunulmadı ama ‘kesin’ denebilir. Seçim sonrası sonuçları verirken ‘Resmî olmayan kesin sonuç’ dediğimiz gibi...
Öte yandan gözlerin çevrildiği Büyükerşen cephesinde ses yok!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Büyükerşen’den ilk mesajlar…/Kemal Aydoğmuş/ Sonhaber

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen,
Geçtiğimiz Pazar günü CHP İl binasında düzenlenen toplantıya katıldı…
Değişen CHP il yönetiminin ilk toplantısıydı…
Belediye başkanları Büyükerşen, Ataç ve Kurt,
Milletvekili Utku Çakırözer ile il ve ilçe yöneticileri katıldılar…
Jale Nur Süllü ise başka bir şehirde görevli olduğu için toplantıda bulunmadı…
Konuşmalar yapıldı,
Hem partililere, hem de kamuoyuna mesajlar verildi…
Elbette herkesin gözü ve kulağı, belediye başkanlarının söylediklerindeydi…
Özellik de Büyükerşen’in…
Büyükerşen’in o gün yaptığı konuşmadaki mesajlarını biçimlendiren temel bir tanımlaması vardı…
“Adaylığım resmen açıklandıktan sonra söyleyecek çok şeyim var…”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

İYİ’ler ittifaka soğuk /Kerem Akyıl/ Yenigün

İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları kaynaşma kahvaltısında bir araya geldi. İYİ Parti’nin CHP ile görüşme yaptığını hatırlatan Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, “Büyük ihtimalle Eskişehir bu pazarlığın içerisinde yok. Şayet bu şekilde devam eder, Eskişehir bu pazarlığın çerisinde olmazsa bizim büyükşehir belediye başkan adayımız var” dedi.
Siyasette ittifaklardan hiç hoşlanmam. Her partinin seçmenin karşısına çıkıp, karnesini alması lazım. Anlaşılan İYİ Partililer de benim gibi düşünüyor. Bazıları, “İYİ Parti seçime girerse, CHP kazanamaz” diye düşünüyor olabilir. Tamam güzel de partililerin görevi kendi başarılarının peşinden koşmak değil midir? İYİ Partililer eğer kendileri seçim kazanamayacaklarsa, kimin kaybettiğini neden umursasınlar?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Birbirini “en iyi” tanıyan 2 ismin yarışacağı seçim!/Özdemir Uçak/ Şehir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir’e gelip Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adaylığını ilan edip hatta tüm yetkileri verip gitmesinden sonra AK Parti’den biraz uzatmalı da olsa Burhan Sakallı hamlesi geldi. Yılmaz Hoca 1999’dan beri kenti yönetiyor. Hoca’yı anlatmaya gerek yok. Marka bir isim. Öte yandan 10 yıl Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı da 2014’te Büyükşehir’e aday yapılmadığı için çekilmişti. Sakallı siyasete, “kaybederek” değil “dinlenerek” ara verdi. Başkanlığı döneminde bölgesinde çok seviliyordu. Yine aday olsa 3. Dönemini kazanırdı. Ama o gün şartlar başkaydı. Neyse…Çok geçmişe gitmeye gerek yok. Gelelim bugüne. Yılmaz Hoca Sakallı’nın adaylığına, “Sayın Burhan Sakallı'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesine son derece memnun oldum. Eskişehirliler onu da bilir, beni de bilir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.