Köşe yazarları bugün ne yazdı? 30 Kasım köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 30 Kasım köşe yazıları...
30 Kasım 2018 Cuma 10:35

Ankara’da kritik zirve / Sedat Aydoğan/ İstikbal

Ak Parti, artık aday meselesini noktalama sürecine girdi.

Uzun soluklu yapılan çalışmaların ardından süreç “Bu işin adını koymaya” geldi.

Bunun için de dün büyük bir hareketlilik yaşandı.

İsmi adaylık için geçen isimlerin genel merkeze çağırıldığı bilgisi şehirde heyecan yarattı. Aday tespit komisyonu tarafından çağırılan o isimler ile görüşmeler yapıldı.

Öncesinde ise şehrin vekilleri ile de aynı anda fikir alışverişi yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı’ya da görüşleri soruldu.

Yani Ak Parti, Eskişehir adına artık son çalışmalarını da yaptı.

Büyük olasılık, merkez ilçelerdeki adaylar da belirlenmiş durumda.

Ancak işin resmiyete dökülmesi gerekiyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Burhan Sakallı kime emanet? /Cihan Yıldırım/ Anadolu

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, gündemin üst sıralarında. Pek çok sohbette “Sakallı kazanabilir mi? Büyükerşen efsanesine son verebilir mi” gibi sorulara cevap aranıyor. Cevabı aranan başka sorular da var! Sakallı, kimin adayı? Sakın “Kimin olacak AK Parti’nin adayı canım” demeyin. Burada kast edilen Nabi Avcı mı, Harun Karacan mı galip geldi merakı... Yani adayı kim belirledi. Bir kaç gündür süren görüşmelerime rağmen Sakallı’nın arkasındaki ‘gücü’ bulamadım! Yani ne Nabi Hoca’nın adayı, ne de Karacan’ın... Sakallı, AK Parti’nin adayı! Belki de ilk kez böyle bir durum yaşanıyor. Milletvekilleri, İl Başkanı, İlçe Başkanları, teşkilatlar, ağır abiler falan ‘devre dışı’ kaldı. O halde başka bir soru soralım? Arkasında kimse yoksa Burhan Sakallı kime emanet? Sakallı, sıradan AK Partiliye emanet.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Your mission is impossible / Kerem Akyıl/ Yenigün

Tarım Bakanlığı’nın Yılmaz Büyükerşen’i “En Vizyoner Belediye Başkanı” seçmesi biraz sinirlerimi bozdu. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanlığının ‘İleri Görüşlü’ demek yerine, bunun gavurca karşılığı olan ‘Vizyoner’ kelimesini seçmesi beni üzüyor. Ben “Ne mutlu Türküm diyene!” diye yetiştirilmiş bir neslin mensubuyum. Türkçe’nin ezilmesine gönlüm razı olmuyor.
Şimdi diyeceksiniz ki, “Ya Hu! Kerem kardeşim sen deli misin? Türk tarımı çökmüş, yediğimiz bir lokma ekmeğin buğdayını bile Yunanistan’dan satın alıyoruz. Evine bir kilo kıyma alan zengin sayılıyor. Sen neleri kafana takıyorsun?”
Siz de haklısınız…
‘Vizyon ve Misyon’ gibi kelimeleri pek seviyoruz. Daha janjanlı geliyor bize. Her neyse…
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in ‘İleri Görüşlü’ Belediye Başkanının geliştirdiği Atık Su Tesislerinin akıbetini Meclis gündemine getirmiş. Hükümetin cebinden delikli kuruş para çıkmayacak olan bu tesisin neden Çevre Bakanlığı tarafından engellendiğini sormuş?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Bu işin sırrını Kazım Kurt biliyor /Hakkı Sağlam/ Sakarya

'Yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için istek ve yarış doğaldır. Ama daha 6 ay önce milletvekili adayı olmuş ve 24 Haziran'da seçilmişlerin adaylık yarışı etik değildir. Hep bana rabbena...'

Yukarıdaki sözler CHP Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer'e ait. Gaye Hanım son seçimlerde milletvekili olup, şimdi belediye başkan adayı olmak isteyen birini kast ediyor. Peki bu kim?

Sayın Usluer isim vermemiş. Bizce CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'yü kast etmiş. Zira Jale Hanım yakın çevresine 'Ben belediyeciliği bilen ve seven biriyim. Milletvekilliğini sevemedim' diyormuş...

Bu iddiayı CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'e sormuştuk. Utku Bey bu söylentiyi kendisinin de duyduğunu söylemişti. 'Ama ben asılsız olduğunu tahmin ediyorum' demişti...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

İlçeler için isimler verildi Doğan aday gibi denebilir! /Özdemir Uçak/ Şehir

AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı olduktan sonra artık gözler geriye kalan 14 Belediye Başkan adayına çevrildi. Dün de yazdım. “1 numarayı yazdınız ama geriye 14 isim daha yazacaksınız.” Onlar içinde özellikle Odunpazarı ve Tepebaşı çok önemli. AK Parti merkez ilçelerde ne yapacak? Dün bu soruya cevap bulma adına İl Başkanı Zihni Çalışkan, Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, AK Parti’nin 14 İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı’dan oluşan heyet, AK Parti Genel Merkezi’nde ilçe belediye başkan adaylıklarına ilişkin isim önerisi sundu. Parti yöneticileri 1 Aralık 17.00’a kadar istifa etmek zorunda. Yani son gün Cumartesi. Genel Merkez “onaylarsa” istifalar verilecek. Şu ana kadar Odunpazarı’nda İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın kamuoyunun büyük desteği ile “aday olmasına” kesin gözüyle bakılıyor. Hatta Ankara’daki görüşmeler de olumlu bir havada geçmiş.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.