Köşe yazarları bugün ne yazdı? 3 Eylül köşe yazıları...

Yazarlar bugün ne yazdı? 3 Eylül köşe yazılarında neler var? Gündeme dair gelişmeler hakkında hangi yazarın ne yazdığını okumak için tıklayın...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 3 Eylül köşe yazıları...
03 Eylül 2018 Pazartesi 11:07

İkisi de istemiyor ama…/Murat Taşkın/ İstikbal

AK Parti milletvekili Harun Karacan…
İsimleri AK Parti Büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen iki isim:
Harun Karacan çok yere gidiyor ve gittiği her yerde “Büyükşehir adayı falan değilim. Ne böyle bir hesabım ne de böyle bir talebim var” diyor…
Nabi Avcı’nın ise özellikle yakın çevresinde bulunan bazı kişilere özellikle “Son günlerde benim büyükşehir belediye başkan adaylığım üzerinden çok şeyler yazılıp söylenmeye başlandı. Bunun bir şekilde ortadan kalkması lazım zira böyle bir talebim de girişimim de hedefim de yok” dediği biliniyor.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-----------------------

Gazeteciyi Oyuna getirmek/ Hakkı Sağlam/ Sakarya

Geçtiğimiz hafta da Ömür Akbayıradlı bir okurumuzdan elektronik posta aldık. Kendi e-mail adresinden bir fotoğraf ve kısa bir yazı göndermişti...

Fotoğrafta Tepebaşı Belediyesi'ne ait zabıta aracı bir lastikçi dükkanı önünde duruyordu. Lastikçi kaldırımı otomobil lastikleri ve yolu büyük bir kriko ile işgal etmişti. Gönderilen yazıda ise zabıtanın her hangi bir yasal işlem yapmadığı hatta memurların içeride cola içtiği yazıyordu. Biz de bunu köşemizde yazdık...

Ancak bize gönderilen fotoğraf iki yıl önce çekilmiş. Zabıta da oraya işlem yapmaya gitmiş. Ve lastikçiye o an ceza kesilmiş...

Yazının devamını okumak için tıklayınız

------------------

Nasıl büyüdü…/Cihan Yıldırım / Anadolu

Politika yapan bir kişi nasıl büyür? Büyümekten etkili, güçlü ya da önemsenir hale gelmeyi kast ediyorum. Bunun pek çok yolu var. Kimi alanında uzmandır, hayli başarılıdır siyasete girer ve yükselir.
Kimi güç odaklarına yakındır, hak etse de etmese de bi şekilde önemli konumlara gelir.
Bazıları da tecrübelidir... Düşe kalka, ihanetlere uğraya uğraya yol alır.
Bir de ‘iş bitirici’ kimseler vardır. Söylediğiniz bir işi ciddiyetle takip eder, olması için tüm şartları zorlar... Ve sonunda size olumlu ya da olumsuz bilgi verir.
Burada ‘küçük işlerden’ bahsediyorum.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

------------------

Etkinlik güzel de “amaca ulaşmak” için yeterli olur mu/ Vedat Celal Alp/ Şehir

2 Eylül 1922… Eskişehir’in düşman işgalinden kurtulduğu tarih… Bir başka deyişle de Kurtuluş Günü…

Bu yıl 96’ncı yıldönümü…

Gün boyu gerçekleştirilen değişik etkinliklerle kutlandı.

Etkinliklerden bazıları “beylik” denilebilecek türden…

Aralarında “farklı” ve dikkat çekici bir etkinlik var.

“Büyük Kurtuluş Yürüyüşü” olarak tanımlanıyor.

Kurtuluş Külliyesi önünden başlayıp Vilayet Meydanı’nda sona erdi.

Katlım için “yüksek” demek yanlış olmaz.

Katılımcılar arasında dikkat çeken isimler var.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay göze ilk çarpanlar.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

--------------------------

Gündem Eskişehirspor değişmesi çok zor!/Ali Baş/ Anadolu

Eskişehir’de çok güzel işler oluyor. Harika etkinlikler yapılıyor. Ama hiç birisi Eskişehirspor gibi insanın içine dokunmuyor…
Bir çok etkinlik kitleleri bir araya getiriyor. Birlikte eğlenmesini vakit geçirmesini sağlıyor. Ama hiç birisi Eskişehirspor gibi insana dokunmuyor.
Yüzbinler aynı anda seviniyor ve aynı anda üzülüyor…
Cumartesi gecesi de öyle oldu! Aynı anda sevindik ve geleceğe dair umutları tazeledik. Bir galibiyet, iki gol, “yaralara pansuman oldu”

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-------------------

İYİ Parti içerisindeki İrlandalılar/Ayhan Aydıner/ Sonhaber

İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Mehmet Ektaş kendi sosyal paylaşım sitesinde partisinde yönetici olup da Harun Karacan, Nabi Avcı ve Volkan Doğan’ın sayfa ve paylaşımlarını beğenenleri eleştirdi.
Ektaş paylaşımında; “Partimiz üyesi hatta Yönetim Kurulu Üyesi olup AK Parti’den Volkan Doğan, Harun Karacan, Nabi Avcı sayfa ve reklamlarının beğenenler. NE İŞŞ!!!” ifadelerini kullandı.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

--------------------------

2 Eylül 1922'den sonsuza Eskişehir/Deniz Çağlar Fırat/ Yenigün

Osmanlı İmparatorluğu'nun Birinci Dünya Savaşı'ndan müttefikleriyle birlikte yenik çıkması, askeri ve siyasi açılardan zayıflaması ve 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Mütarekesi ile bu yenilginin uluslararası platformda tescil edilmesi büyük bir devletin sonunu ve genç Türkiye Cumhuriyeti'nin de başlangıcını haber vermişti.

Uşak ve Bursa üzerinden Kütahya ve Eskişehir üstüne saldırıya geçen Yunan kuvvetleri, 20 Temmuz 1921'de Eskişehir'i işgal etmişlerdi. Türk Batı Cephesi güçleri Çifteler'e dek geri çekilmişti.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

---------------------

Yelkenleri atlastan direkleri gümüşten/Mehmet Göktekin/ Şehir

Eskişehirspor ile ilgili gelişmeler malum. Son saniyeye kadar verilen mücadeleden galip çıkamadık. Hayatta bazen mağlubiyetler çok büyük zaferlerin habercisi olabilir. Çok büyük zaferlere zemin hazırlar.


Yazının devamını okumak için tıklayınız

--------------------

Ormanda sessiz sedasız “çevreci” enerji tesisi!/Özdemir Uçak/ Şehir

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey Eskişehir’e geldi. Orman Fidanlığı’nda yapılan biyoyakıt enerji ve ısı tesisinde bir inceleme yaptı. OGM Araştırma Uygulamaları Şube Müdürü Murat Başar tarafından projelendirilen “Jean Pain Metodu ile Enerji Üretimi” tesisi yerinde gördü. Bitkisel ve orman atıklarının çürütülmesi ile ısı ve metan gazı üretilmesi amaçlanan tesisin çalışması heyet tarafından da yakından incelendi. Demo olarak yapılan tesiste 18 ay boyunca 65 derecelik bir ısı elde edilecek. “Ayrıca metan gazı da üretmek mümkün olacak, ancak depolama sorunu ve güvenlik nedeniyle şimdilik gaz üretimi yapılmayacak.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

----------------------

Saldırgan ve sakin…/Arif Anbar/ Anadolu

KOSKEB’e bağlı Metal Laboratuvarı kapatıldı ve bununla beraber Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanlığı, laboratuvarın açılması hususunda resmi ve sözlü girişimlerde bulundu. Bu girişimlere karşılık olarak KOSGEB’den herhangi bir yanıt gelmeyince de, EOSB Başkanı Nadir Küpeli sanayicilerin mağduriyetini gidermek adına Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi’nde (MEGEM) Metal Laboratuvarı açacağını, KOSGEB’i eleştirerek kamuoyuyla paylaştı. Bunun hemen akabinde ise ESO tarafından sanayicilere bir mesaj atılarak, gerekli girişimlerin yapıldığı ve KOSGEB’in laboratuvarını kapatmayacağı, revizyon yapacağı duyuruldu. Bu noktada ise kafalarda soru işareti oluştu.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

-----------------------

Metin Nurullah Sazak diyor ki.../Kerem Akyıl/Yenigün

30 Ağustos tarihinde yazdığım ve Eskişehirli muhalif milletvekillerini eleştirdiğim yazıma, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak'tan cevap geldi.
Öncelikle şunu açıkça belirteyim; biz gazetecilerin işi eleştirmektir. Özellikle de siyasetçileri kıyasıya eleştiririz. Siyasetçilerin de eleştiriye açık olması gerekir. Elbette vazifesi eleştirmek olan biz gazetecilerin de, karşı eleştirlere tahammül etmesi gerekiyor. Sen politikacıları eleştireceksin, cevap geldiği zaman da basın hürriyetinin arkasına saklanacaksın. Yok öyle yağma...
Sayın Sazak - soy adına yakışır bir şekilde - seviyeli bir siyasetçi. Nitekim hakkındaki eleştirilerime de olgunlukla yanıt vermiş. Diğer politikacıların örnek alması lazım. Eğer kalbini kırdıysam çok üzülürüm...

Yazının devamını okumak için tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.