Köşe yazarları bugün ne yazdı? 3 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 3 Ekim köşe yazıları...
03 Ekim 2018 Çarşamba 09:37

Büyükerşen’in Kazım Kurt’tan beklediği…/Murat Taşkın/ İstikbal

Çoğu ile nasip olmayan sıcak su Eskişehir’in büyük bir şansı.

Bu şans geçmişte imkanlar ölçüsünde değerlendirilmiş…

Yıllar öncesinden başlayarak sıcak suyun fışkırdığı her yere Hamamlar yapılmış.

Şehirde bir anda Hamam kültürü meydana gelmiş…

Hamama gitmek, Eskişehir’de yaşayanların adeta alışkanlığı olmuş.

Süreç içinde hamamlar Eskişehir’e gelip gidenlerin de ilgisini çekmeye başlamış.

Bu defa, sırf Eskişehir hamamları için çevre illerden insanlar gelmeye başlamış Eskişehir’e…

Sonuç olarak Eskişehir, hamamlarıyla ismini duyuran bir kent konumuna kavuşmuş.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*******

Elma ile armudu toplamak/Hakkı Sağlam/ Sakarya

Yıl 2002 genel seçimleri; AK Parti Eskişehir'de 119 bin oy olarak birinci parti olmuş. CHP 91 bin oy alırken, DSP'ye sadece 5.788 oy çıkmış...

Yıl 2004 yerel seçimleri; AK Parti'nin adayı Faruk Karaçay 117 bin oy almış. DSP adayı Yılmaz Büyükerşen 126 bin oy alarak seçimi kazanmış... DSP'nin genel seçimlerde aldığı oyu 25'e katlamış...

Yıl 2007 genel seçimleri: AK Parti 194 bin oy almış. İkinci olan CHP 110 bin oy da kalmış. AK Parti CHP'ye 84 bin oy fark atmış...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*********

Güneşin doğduğu yerde /Cihan Yıldırım/ Anadolu

Köy Enstitüleri denince bugün birçoğumuzun içini üzüntü kaplar.
Bir pişmanlık...
Bir iç çekiş...
Bir ‘yazık olmuş’ havası...
Köy Enstitüleri, bu toprakların her alanda aydınlanmasını sağlayacak oluşumun, hareketin, heyecanın ve umudun yarım kalmasıdır. Kapanmasaydı, kapatılmasaydı bugün çok başka bir noktada olurduk.
Bir milletin kaderiyle doğrudan oynanmıştır.
Tam bir ‘dış güçler’ operasyonu...
Konuyla ilgili bir iki makale okuyup, döneme ait üç beş fotoğraf görünce ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Enstitüleri’ni kapatan Türkiye, sadece eğitime değil hayatın pek çok alanına kapatılması zor yaralar açmıştır.
Ve büyük devlet olma hayalini başka yarınlara bırakmıştır.
Birkaç gün önce bir davetiye ulaştı elime. Program ve katılımcıların olduğu yazılı olduğu davetiyede görünecek şekilde “Aydınlanma Işığı Sönmeyecek” yazıyordu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*********

“Hamamyolu’nda fabrika açmayacağız” / Ayhan Aydıner/ Sonhaber

1 Ekim’de Görünüm’de kaleme aldığım “Kesikbaş Büyükşehir’e Aday mı Olacak?” başlıklı yazımda ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın “Şehrin batısı ve kuzeyinde yeni sanayi bölgeleri oluşturacağız” sözlerini eleştirmiştim.
Yazımda şu ifadelere yer vermiştim; “Şehrin imar planlarını ESO mu yapıyor? Peki imar planlarında yeni sanayi bölgelerinin oluşturulmasına kim karar veriyor? Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi karar veriyor. Herkesin bildiği gibi; Yılmaz Büyükerşen şehrin batısı ve kuzeyinde yeni sanayi bölgelerinin oluşturulmasına asla izin vermez. Kesikbaş Mart 2019’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olur. Ve seçilirse ancak bunu gerçekleştirebilir. Yoksa Kesikbaş gönlünden Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı mı geçiriyor?” Kesikbaş yazımla ilgili önceki gün kısa bir açıklama ile 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nu gönderdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Kadın cinayetlerinin temeline inmeden sorun çözülemez /Deniz Çağlar Fırat/ Yenigün

Eskişehir'de, aralarında şiddetli geçimsizlik olan eşini, 'çay yap' teklifini kabul etmediği için 49 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına başlanmasıyla gözlerimiz tekrar kadın cinayetlerine döndü.
Kadına şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik lanet okumalar, kınamalar ve protestolar yapılmasına rağmen bu olayların önü, arkası kesilmek bilmiyor. Bu sorunlar baş etmek için sorunun kökenine inmemiz gerekiyor.
2017’de tam 409 kadın katledildi. Kendi kararını kendisi almak istediği, eşinden boşanmak istediği ya da daha başka nedenlerden dolayı…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.