Köşe yazarları bugün ne yazdı? 28 Kasım köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 28 Kasım köşe yazıları...
28 Kasım 2018 Çarşamba 09:59

Neden Burhan Sakallı?/ Arif Anbar/ Anadolu

Burhan Sakallı iki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptı.

2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istedi. Bu isteği gerçekleşmeyince de hiçbir yere aday olmadı.

Hatta rivayete göre dönemin başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Git Odunpazarı’na bir kez daha aday ol ve orayı al” demesine rağmen, Erdoğan’ın bu talimatını uygulamayı reddetti.

2014’te AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan, şimdilerde ise AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Harun Karacan, CHP’li Yılmaz Büyükerşen’e karşı seçimi kaybetti.

Burhan Sakallı’nın bıraktığı koltuğa aday olan Nevzat Önder ise CHP’li Kazım Kurt’a Odunpazarı Belediyesi’ni teslim etti.

Bu noktada o dönemin yaygın görüşü, eğer Burhan Sakallı tekrar aday olsaydı, Kazım Kurt’un işi çok zordu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Burhan Sakallı ve Sakarya farkı/Hakkı Sağlam/ Sakarya

Burhan Sakallı, iki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptı. Odunpazarı'ndaki tarihi evlerin restorasyonunu o başlattı. Başarılı çalışmalara imza attı...

Son yerel seçimlerde AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istedi. Bu isteği kabul görmedi. Odunpazarı'nda kalması istendi. Bu sefer o kabul etmedi...

Hatta iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon etti. Burhan Sakallı yine 'Olmaz' dedi. Siyasetten çekildi...

Ama duyduğumuza göre AK Parti Genel Merkezi Burhan Sakallı'ya 'Sahaya in, çalışmaya başla' talimatı vermiş.

Sayın Sakallı da 'Tamam' demiş. Ekibini toplamış, bir ofis açmış, çalışmalara başlamış...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

5 yıl gecikmeli de olsa Sakallı iddialı dönüyor! / Özdemir Uçak/ Şehir

AK Parti’nin Odunpazarı Belediyesi’nde 10 yıl bayrağını dalgalandıran Başkan Burhan Sakallı, 2014 seçimlerinde Büyükşehir adaylığını istemişti. O dönem Sakallı yerine Harun Karacan aday yapılınca Sakallı kenara çekildi. Parti içindeki siyasi kavgalardan uzak durdu. Hatta siyasete “iyi bir mola” verdi. Bunu yaparken de isminin yıpranmasının önüne geçti. 5 yıl önce “tam da vakti” dediği anda “aday yapılmasa da” Burhan Sakallı bugün de iddialı bir adaydır… Günlerdir süren merak bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir Büyükşehir adayımız Burhan Sakallı” dedi. Hatta, “Elini tutup bırakmadı.”

Törende Sakallı oldukça heyecanlıydı. “Hazırım” görüntüsü verdi. Erdoğan, “Zafer sözünü aldı.” Sakallı kibar, nazik siyaset tarzı ile bilinir. 10 yıllık Başkanlığı döneminde, “Yahu Sakallı da şu işlerde acayip kavgacıydı” denmedi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Seçmenin karşısına projelerle çıkacak/ Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün TBMM Grup Toplantısında beklenen açıklamayı yaptı.
2004-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı’nın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. AK Parti 30 Mart 2014 seçimlerinde olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘karşısına güçlü bir aday’ çıkararak, seçimde ‘iddialı olduğunu’ ortaya koydu. Dört dönem üst üste seçim kazanan Yılmaz Büyükerşen karşısında seçimi kazanabilecek adayı çıkarmak zordu. Eskişehir’de ‘tanınan, bilinen, sevilen ve halkta oy olarak karşılığı olan’ bir isim ancak Büyükerşen’e rakip olabilirdi. Harun Karacan ve Nabi Avcı milletvekili olmaları nedeniyle aday gösterilmeleri zordu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

CHP’de tehlikeli gelişme/ Yenigün/ Kerem Akyıl

24 Haziran genel seçimlerinden İl Başkanı Sinan Özkar’ın istifa etmesi ardından göreve getirilen Rabia Akman ve yönetim kurulu CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından görevden alındığı öğrenildi. İl Başkanlığına Abdulkadir Adar getirildi.
Hem Akman hem Adar hem de CHP için hayırlısı olsun. Sayın Abdülkadir Adar’ın bu yükün altından rahatlıkla kalkacağından şüphem yok. Aslını ararsanız Sayın Rabia Akman İl Başkanlığı görevinde elinden geleni yapmıştı. Ancak bu makam için tecrübesi biraz yetersiz kalmıştı. Adar’ın tam da seçimlerden önce partisinin İl Başkanı olması, CHP açısından iyi bir haber.
Öte yandan CHP İl Başkanlığı, önce göreve atanan, sonra görevden alınan ve daha sonra başkasının atandığı bir kurum olmamalı. CHP madem ki demokrasinin bayraktarlığını yapıyor, il ve ilçe başkanlarını seçimle belirlemeli. “Rabia Akman zaten atanmıştı, şimdi de görevden alındı” demek doğru bir yaklaşım değil.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.