Köşe yazarları bugün ne yazdı? 25 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 25 Ekim köşe yazıları...
25 Ekim 2018 Perşembe 11:29

Her iki partiye de yeni strateji lazımdı ve ittifak bozuldu…/ Murat Taşkın/ İstikbal

AK Parti ile MHP arasında oluşturulan, gayet de iyi giden bir ittifak, bir anda dağılıverdi…
Kurulan ittifak ile birbirine sempatiyle bağlanan iki parti, ittifakın bozulmasıyla birlikte adeta birbirlerinden nefret eder hale geliverdi.
Peki, ne oldu da gerek ülkeyi ilgilendiren meselelerde tam bir mutabakat içinde olup, mecliste tek bir partiymiş gibi hareket eden iki parti, oluşturdukları ittifakı bozma ve birbirlerine düşman olma tercihinde bulundu?
Ne oldu da ittifak sayesinde hemen her konuda fikir birliğini sağlayan partiler aniden karşı karşıya gelme ihtiyacı hissederek ittifakı bozma kararı aldı?
İşte bu sorunun yanıtını alabilmek için af yasası ve andımız gibi yaratılmış yapay gündem maddeleri ile ilgili düşünce ayrılıklarına değil de, son yapılan milletvekili genel seçim sonuçlarına bakmak gerekiyor galiba…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Siyasetçi için yaşam nedir? / Hakkı Sağlam/ Sakarya

Uzay araştırmalarında, yeni bir gezegen bulunduğunda ilk neye bakılıyor? Su var mı, yokmu? Çünkü su varsa hayat vardır, yaşam vardır...

Eskişehir'in kullanma suyunu Porsuk karşılıyor. Ancak Porsuk artık S.O.S veriyor. Tabanı ağır metal ve alivyonla dolan Porsuk'ta su oranı %40 seviyesinde. Önümüzdeki yıl bu rakam %20'lere düşecek...

Peki Porsuk olmazsa Eskişehir suyunu nereden alacak? Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Sarısungur ve Aşağı Ilıca Barajları var. Ancak ikisinin kapasitesi Eskişehir'in en fazla 5 ay suyunu karşılar...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Tepebaşı’nda çok mutluyum / Cihan Yıldırım/ Anadolu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı aradım.
Gündemdeki bazı iddia ve konuları sormak için aradığım Başkan Ataç, İngiltere’deymiş.
Etkinliğe katılan tek Türk Belediye Başkanı olan Ataç’a kente döndüğünde söz konusu zirveyi ayrıntılı olarak konuşmak isteğimi de ifade ediyorum.
Ataç hakkında İYİ Parti iddiaları var. Geçer mi, görüşüyor mu gibi laflar kulislerde konuşuluyor. Başkan bu konuda şunları kaydetti:
‘’İYİ Parti ile bu anlamda bir temasım ya da görüşmem olmadı. Hatta yanlış anlaşılır diye bu aralar yapmam gereken ziyareti de yapamıyorum. Sayın Milletvekili Arslan Bey ile hekimlikten de kaynaklı dostluğumuz var.
Bunlar siyasi faaliyet dışında olan şeyler. Dediğim gibi ortada görüşme yok, öyle bir niyet de yok. Biliyorsunuz ben herkesle, tüm partilerle görüşürüm. MHP ile de, Saadet ile de görüşürüm. Bu tür iddia ya da söylentiler, başka partilerin talep ediyor olması benim adıma güzel bir şey. Ama dediğim gibi böyle bir niyetim yok…”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Eskişehir’de “görüş birliği sağlanan” aday ismi hiç mi yok / Vedat Celal Alp/ Şehir

Cumhuriyet Halk Partisi’nde önce MYK, sonra da PM toplandı.

Toplantıların gündemindeki konu yerel seçimler.

Bu konuda öncelikle yapılması gereken bir iş var.

O da aday tespit yöntemini belirlemek…

Aslında çoktan yapılması gerekiyordu.

Gerekmesine gerekiyordu da bir türlü yapılmadı.

“Şöyle yapılacak”, “böyle yapılacak” denildi.

Ancak hepsi denildiği ile kaldı.

Dün yapılan toplantılarda bu konuda bir karar alınması bekleniyordu.

Daha doğrusu da isteniyordu.

Yine olmadı.

Aday tespit yöntemi belirleme yöntemi ile ilgili alınmış bir karar yok.

Aday tespit yöntemi belirlenmezken aday belirlemesi yapıldı.

105 yerleşim biriminde belediye başkanı adayı olarak gösterilecek isimler belirlendi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Resmi başvuruyu yaptılar /Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Genel Merkeze belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundular. Üç Başkan aday adaylığı için 7500’er lira parti genel merkezine ödediler. Büyükerşen, Büyükşehir aday adaylığına müracaat ederken; Ataç Tepebaşı, Kurt’ta Odunpazarı için başvuruda bulundu. Bu üç isim dışında merkez belediyeler için sadece bir kişi aday adayı oldu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Eskişehirliler ‘Saftirik’ değil / Kerem Akyıl/ Yenigün

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Gündoğdu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi üzerinden AK Parti’ye yükleniyor. Kentsel dönüşüm çok zor bir konu. İstanbul ve Ankara’daki örneklerinden hatırlanacağı üzere, ‘Rantsal Bölüşüm’e dönüşmesi çok kolay. Ayrıca iyi niyetli olunsa bile kentsel dönüşümle birlikte geri dönülmez hatalar yapılması olası.
Dolayısıyla kentsel dönüşüm projelerinin iyi tetkik edilmesi gerekiyor. Yani Yılmaz Büyükerşen “Ben yaptım oldu” diyemez bu konuda. AK Partili Meclis üyelerinin mevzubahis planı kılı kırk yararak incelemesi, Eskişehirlilerin yararınadır.
Ancak, lakin, fakat, ama ve dahi öte yandan…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.