Köşe yazarları bugün ne yazdı? 24 Eylül köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 24 Eylül köşe yazıları...
24 Eylül 2018 Pazartesi 11:47

Mış gibi…/Murat Taşkın/ İstikbal

AK Parti’nin Sarıcakaya İlçe danışma meclisi toplantısında İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Milletvekili Nabi Avcı konuşmuş…
Her iki isim de yaptığı konuşmada şunu söylemiş:
-“Bizim üzerimize düşen Büyükşehir de dahil 15 Belediye’nin 15’inide alacakmış gibi çalışmak”
“Alacağız” denilmiyor dikkat edin!
“Alacak(mış) gibi çalışmak” isteniyor.
Konuşmalardaki vurgu tam olarak bu mu bilemiyoruz…
Zira o toplantıda değildik ve konuşmaları dilemedik.
Ancak…
AK Parti’nin Sarıcakaya ilçe danışma toplantısıyla ilgili Sarıcakaya Belediyesi’nden gönderilen toplantıya ait haber metninde aynen böyle yazıyor…
AK Parti’nin ilçe toplantısının Sarıcakaya Belediyesi tarafından gazetelere servis edilmesi de ayrı bir hikaye olsa gerek ama biz bunun üzerinde şimdilik pek durmayalım…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*************

Tepebaşı daha ‘yeni’ başlıyor /Cihan Yıldırım/ Anadolu

Ahmet Ataç önderliğindeki Tepebaşı Belediyesi, belediyeciliği ‘başka bir noktaya’ taşıdı. Ataç’ın vizyonu genç, istekli, dünyada ne olup bittiğinden haberdar bir ekiple birleşince ortaya ‘belediye’ demeye dilimizin varmadığı ‘bir yapı’ ortaya çıktı.
Nerede bir dezavantajlı grup var, Tepebaşı yanında...
Engelliler, kadınlar, yaşlılar... Hepsine özel hizmetler...
Bugün ülkenin ve ilgili kurumların gündemine yavaş yavaş giren çoğu meseleyle Tepebaşı yıllardır ilgileniyor, hizmet veriyor.
Tepebaşı, alzheimer için 15 yıl önce yola çıktı... İlgili bakanlıkların, büyük büyük belediyelerin cesaret edemediği şeylere girişti. Günün sonunda da başarılı oldu...
Yenilenebilir enerji konusunda da Türkiye’ye örnek projeler yaptı, yapıyor... Güneş enerjisinden faydalandı, yolda kalan elektrikli arabayı şarj etti... Tesisleri o kadar ‘akıllı’ yaptı ki en çevreci kurumların alamadığı sertifikaları aldı.
Kent Bilişim Kurulu’nun oluşmasına ön ayak oldu...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**************

Utanç!/ Arif Anbar/ Anadolu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in TBMM’ye verdiği soru önergesiyle öğrendik…
Taşımalı eğitim yapılan Mihalıççık ve Alpu'nun bazı köyleri için servis araç şoförleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü anlaşamamış.
Anlaşılamamasının nedeni ise şu:
Milli Eğitim, servislere birim başına 330 TL fiyat belirlemiş. Ancak servisçiler, akaryakıta gelen zamları gerekçe göstererek 440 TL ödenmesini istemişler.
Peki, bu anlaşmazlığın bedelini kim ödüyor?
Tabii ki Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımız!
Yeni eğitim-öğretim yılının ikinci haftasına girmemize rağmen Yeşilyurt, Yalımkaya, Bozan, Ağaçhisar ve civar köylerden 30 öğrenci okullarına gidemiyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**************

İyi hoş da bu taleplere Bakan ne demiş acaba?/ Özdemir Uçak/ Şehir

CHP Milletvekili Utku Çakırözer hafta içi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyarete etti. Bu ziyaret haber de oldu. Çakırözer Eskişehir’in en öncelikli taleplerinden birinin Hasan Polatkan Havaalanı’nın işler hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Çakırözer, Hasan Polatkan Havaalanı’nın yolcu ve kargo taşımacılığında daha işler hale getirilmesi ve tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasını istedi. Çakırözer, ayrıca Eskişehir’de bir turizm zirvesi yapılmasını önerdi. Ardından Kızılinler Termal Tesisi başta olmak üzere, Eskişehir’deki termal suların turizm ve sağlık sektörlerine kazandırılması için de Bakan Ersoy’dan destek istedi. Daha sonra Eskişehir’in turizm potansiyelinin tam anlamıyla kullanılabilmesi adına Frig Vadisi’nin, Han Yeraltı Şehri’nin, Seyitgazi’nin ve Sivrihisar’ın tanıtımlarına Bakanlık tarafından kaynak ayrılmasını talep etti. Bu taleplere “kim hayır” diyebilir? Tabi ki hiç kimse…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*************

Büyükerşen doğrusunu yaptı/ Kerem Akyıl/ Yenigün

Yılmaz Büyükerşen'i merkezine alan tartışmaların sonu gelmiyor. Ne diyelim meyve veren ağaç taşlanırmış...
Büyükerşen "Partim beni aday gösterirse reddetmem" diyerek aday olacağını açıkladı. Eskişehir için hayırlısı olsun... Büyükerşen madem ki aday olmayı kafasına koymuş, bunu erken açıklayarak en doğrusunu yaptı. Çünkü adaylığını geç açıklaması, parti içinde, 'Kim büyükşehire aday olacak?' tartışmalarını yoğunlaştırır, bundan da CHP zarar görürdü.
Aynı şeyi AK Partililere de tavsiye ediyorum. Öteden beri birlik ve bütünlük içinde hareket edilmesi gerektiğini öne sürdüm.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.