Köşe yazarları bugün ne yazdı? 24 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 24 Ekim köşe yazıları...
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:27

Hesap yapanları kabir azabı bekliyor / Murat Taşkın/ İstikbal

Her ne kadar mahalli seçimler adaya yönelik seçimler olsa da ülkenin genel siyaseti bu seçimleri etkiler boyutta.

Eskişehir’de önümüzdeki mahalli seçimlere yönelik hesap yapanlar, bu hesabı ister istemez ülkenin genel siyaseti ile ilişkilendirmek durumunda.

Örneğin:Bundan bir süre önce AK parti ile MHP’nin ittifak için düğmeye basması, bazılarının yüzünü gülümsetirken, bazılarını ise kara kara düşündürdü.

Bundan bir süre önce AK parti ile MHP’nin ittifak için düğmeye basması, bazılarının yüzünü gülümsetirken, bazılarını ise kara kara düşündürdü.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

******

Ne demiş ne diyememiş? / Hakkı Sağlam/

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakkal 'Vahşi zamlar geri alınsın' demiş. Doğru söylemiş...

Bakkal ' 7 lira 20 kuruş olan dolar 5.50'ye geriledi. Ama bazı sektörler ve marketler ürünlerine yüzde 40 zam yaptı. Dolar düştüğüne göre bunlarda zamları geri alsın' diye eklemiş. Çok ama çok doğru söylemiş...

Ama, lakin velakin Sayın Bakkal uzun uzun yaptığı açıklamasında tek satır hükümete değinmemiş. 'Ey bizi yönetemenler döviz düştüğüne göre sizde akaryakıta, doğalgaza ve elektireğe yaptığınız zamları geri almalısınız' dememiş. Yada diyememiş...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*******

Bahçeli konuştu, CHP'liler coştu! / Ali Baş/ Anadolu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşma, gündemi değiştirdi…
Aynı gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da partilerinin grup toplantısında konuştu…
Ama kamuoyunda Bahçeli’nin sözleri konuşuldu. Dahası Bahçeli konuştukça, esip gürledikçe CHP’liler coştu sevinç çığlıkları attı…
Yaklaşan yerel seçimler öncesi taşları yerinden oynattı…
Hesaplar, kitaplar alt üst oldu!
AK Parti cephesinde son durum şu şekilde:
Aday olabilirim düşüncesinde olanlar fren yaptı!

Hevesli olanlar “Dur bir bakalım” dedi…
“Biz bu seçimi MHP olmadan zor alırız, düşüncesi” kulaktan kulağa hızla yayıldı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

********

Domuz yiyelim, çocuklara bakalım / Kerem Akyıl/ Yenigün

Siyasi partiler oy almak için bazı radikal gruplara göz kırpabiliyor. Bu durum CHP için olduğu gibi, AK Parti için de geçerli.
Daha düne kadar pek çok AK Partili dostumuz, sümüklü bir tarikat liderini mürşit olarak görmüyor muydu? Tabii 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün defteri dürüldü ve dürülüyor. Ancak kerameti kendinden menkul birtakım şeyhlerin – şıhların liderlik ettiği cemaatler, partinin içinde hâlen kuvvetli.
Nitekim bu zihniyete sahip bir kişi, küçük kızların bale kıyafetleri giymesini eleştirerek, aklınca CHP Odunpazarı Belediyesine yüklenmiş. 9 – 10 yaşlarında bir çocuğun bacaklarını görmeyi ayıp zannedenlerin, çocuklarımıza ne gözle baktığını tahmin edebilirsiniz. Bu adamlar sokakta ip atlayan çocuklara da yan gözle bakıyorlar demek ki.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*******

Başkan Kurt’tan seçime doğru farklı bir yöntem! / Özdemir Uçak/ Şehir

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt seçime doğru farklı bir çalışma içine girdi. Bununla ilgili basına çok fazla duyuru yapılmıyor. İşin özünde yapılan şu; “Her gün bir mahallede geçen 4 yıllık süreçte neler yapıldığı vatandaşa anlatılıyor. Daha sonra soru cevap derken günün sonunda Kurt kendi hazırladığı sunumu vatandaşla paylaşıyor.” Hatta görüntüye bakıldığında bir gösteri yapıyormuş gibi. Yani daha rahat ve steril bir ortam. Basının davet edilmemesi ve resmiyetin en az düzeye indirilmesi vatandaşın da görüşlerini rahatlıkla açıklamasını sağlamış. Her akşam bir mahallede bu yapılıyor. Merkez mahallelerin bitmesinin ardından köyden mahalleye dönüşen bölgelere gidecekler.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.