Köşe yazarları bugün ne yazdı? 22 Kasım köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 22 Kasım köşe yazıları...
22 Kasım 2018 Perşembe 09:53

Bazı CHP’lilerde böyle de bir ruh hali var yani!/ Murat Taşkın/ İstikbal

Adam sıkı bir CHP’li…

AK Parti’den olabildiğince nefret ediyor.

Uyguladığı politikaların, ülkeyi 16 yılda batma noktasına getirdiğini düşünüyor…

Sandık başına gittiğinde, ülkenin bu halde olmasından sorumlu tuttuğu AK Parti’yi cezalandırmak, büyük bir ders vermek ve iktidardan indirmek istiyor.

Sıkı CHP’li aynı adam…

Partinin başında bulunan genel başkanı istemiyor…

Adeta sıdkı sıyrılmış…

-“İyi adam, düzgün adam olabilir. Ancak 7-8 seçimdir ne partiye seçim kazandırabilmiş ne de partinin oylarını arttırabilmiş. Fakat hala partinin başından gitmiyor. Gitmediği için de parti girdiği hiçbir seçimde başarılı olamıyor. O partinin başında durduğu sürece CHP hiçbir seçimde başarılı olamayacak” diye düşünüyor…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Aday olurlarsa oy isteyeceğim/ Cihan Yıldırım/ Anadolu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, “İyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir” diyerek yerel seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğini söyledi. AK Parti’nin aday adayı listesi elimize ulaştı. Beş kadın aday adayı var. Ayten Kızılsu (Tepebaşı), Müjgan Tepe (Alpu), Hatice Doyuk (Çifteler), Sakine Parlar (İnönü), Hatice Çelik İlközen (Mahmudiye). Zeynep Akgün de hâlihazırda Mihalgazi Belediye Başkanı. Aday gösterilmeleri durumunda kadın adaylar için oy isteyeceğim. Elimden geldiğince ‘sesleri’ olmaya çalışacağım. Elbette parti farkı gözetmeksizin...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Dündar Ünlü’nün AK Parti’yle imtihanı!/ Arif Anbar/ Anadolu

CHP’nin mevcut belediye başkanları bir kez daha aday yapılınca, gözler AK Parti’ye çevrildi. Öyle ki çarşıda pazarda, caddede sokakta, evde kahvehanede; AK Parti’nin adaylarının hangi isimler olacağı tartışılıyor.
Bu noktada önde gelen isimlerden bir tanesi AK Parti İl eski Başkanı Dündar Ünlü! Dündar Ünlü’nün ismi, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Tepebaşı Belediyesi için geçiyor.
Peki, neden özellikle Dündar Ünlü’yü ele aldım?
Anlatayım…
Hatırlayın, AK Parti İstanbul Milletvekili, İç Anadolu Bölge Koordinatörü Yardımcısı ve Eskişehir Koordinatörü Abdullah Güler bir dizi temasta bulunmak üzere kısa süre önce Eskişehir’e gelmişti. Temastan kastım şu: Yerel seçim süreci ve öne çıkan potansiyel aday isimleri!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Küpeli’den Eskişehir projeleri / Ayhan Aydıner/ Sonhaber

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ‘sesiz ve sakin bir şekilde’ ilimiz sanayicisi ve kentin gelişim için ‘ard arda projelerini’ hayata geçiriyor. Fazla ‘reklam yapmadan’ üyelerine hizmet ediyor. Bu konuda ‘mütevazi kişiliğiyle’ öne çıkıyor. Peki Küpeli Başkanlığında EOSB’nin bu projeleri neler? Eskişehir Sanayisindeki yaşanan güzel gelişmeler hakkında siz okurlarımı bilgilendirmek için bugün Görünüm’de bu projelerden öne çıkanları kaleme aldım.
EOSB ilimizin ve sanayicinin güçlenmesi, üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla “eosbbirliktesatinal.com” projesini hayata geçti. EOSB’deki 185 firmaya tanıtım yapıldı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Es Es mülteciden beter /Kerem Akyıl/ Yenigün

Eskişehirspor’un durumunu anlatmaktan biz yorulduk. İşin kötü yanı bazı sorunlar çözüleceğine, giderek büyüyor. Her ne kadar politikacılar basının karşısına çıkıp birbirlerini suçlasalar da kimsenin doğru dürüst kulübe bir yardım yaptığı yok.
Son olarak futbolcularımızın önüne bir kap yemek koymayı bile başaramadığımızı öğrenip kahrolmuştuk. Koskoca Eskişehirspor personeline bir tas tarhana çorbası kaynatamıyorsa, oturup ağlamak gerekir.
Neyse ki bilinçli taraftarımız duruma müdahale etti ve karınca kararınca da olsa Eskişehirspor’a yemek yardımında bulunuldu. Son olarak Büyükşehir Belediyesi imada yetişti ve altyapı futbolcularımızın yemek ihtiyaçlarını 6 aylığına karşılayacağını açıkladı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Seçim hesapları yapılmasına yapılıyor da…/Vedat Celal Alp/ Şehir

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ortada…

Yaşam zaten çok zordu, giderek daha da zorlaşıyor.

Vatandaşın gündemi belli…

“Geçim derdine düşmüş durumda” dense yeter.

Derde derman bulması gerekenlerin gündemi ise farklı…

Onlar için de “seçim derdine düşmüş durumdalar” demek yanlış olmaz.

Yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak.

Bugünden o güne 4 aydan daha fazla bir süre var.

Buna karşın telaşı çoktan oluşmuş durumda…

Politikada “seçimle yatılıp seçimle kalkılıyor” dense yeridir.

Seçime katılma hakkına sahip olan parti sayısı fazla…

Ancak öne çıkan partiler belli…

Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve İYİ Parti…

Seçimler hepsi için ayrı bir önem taşıyor.

“Başarılı olmak zorundalar” dense olur.

Hoş Türkiye’de “başarısız” olan parti de yok ya…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.