Köşe yazarları bugün ne yazdı? 22 Ekim köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 22 Ekim köşe yazıları...
22 Ekim 2018 Pazartesi 09:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi ne yapacak?/ Hakkı Sağlam/ Sakarya

 “Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz, idarenin yerine geçerek karar veremez. Adeta idarenin yerine geçerek işlem tesis eden Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andı'na ilişkin kararı, maalesef bu ölçüleri karşılamaktan uzak kalmıştır..”

Yukarıdaki sözler Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e ait. Adalet bakanı yargının verdiği kararın adaletli olmadığını söylüyor... 'Danıştay'ın kararına gölge düşürmek için kuyruğa girenlere ne oluyor? Türküm demek suç mu? Doğruyum demek yanlış mı? Çalışkan olmak gaflet mi? Neresi sinirlerinizi bozuyor, vicdanları bulandırıyor? Andımız'a cephe alanlar kripto damarların karanlık failleri değilse dertleri nedir?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**********

Aday adayı değil ama “göreve hazır” bekliyor/ Vedat Alp/ Şehir

Resmi seçim takvimi henüz başlamadı.

Yeni yılın ilk günü ile birlikte başlayacak.

Bugünden o güne iki aydan fazla bir süre var.

Resmi seçim takvimi başlamasa da seçim süreci fiilen başladı.

Dikkatler aday adayları üzerine yoğunlaşmış durumda…

Aday adaylarından bazıları, taleplerini açıkça ortaya koydular… Çalışmalarını değişik zeminlerde sürdürüyorlar.

Bazıları da “nabız yoklama” aşamasında… “Aday olmak istiyorum” demeseler de kulis çalışmalarını sürdürüyorlar.

Sayıları oldukça fazla…

Büyük bölümü tahmin edilen isimler…

Aralarında “sürpriz” denilebilecek olanların sayısı çok az…

Onlardan birisi de Suat Er…

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı… Aynı zamanda Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı konumunda…

İki konumda da geride bıraktığı süre oldukça uzun…

“Değişmez başkan” denilse yeridir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

***********

Gösterge / Cihan Yıldırım/ Anadolu

AK Parti’nin Kurucu Merkez İlçe Başkanı olan Tuç, yıllardır aktif politikadan ‘uzak’ olmasına rağmen kentin ve politikanın gündeminden düşmüyor.

Yerel seçime sayılı günler kala partilerde hareketlilik artıyor. Aday adayları ve meclis üyeliği düşünenler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Öte yandan başta ittifak meselesi olmak üzere seçime ilişkin pek çok ‘belirsizlik’ var.
En başta adaylar belli değil... CHP’ninki biraz belli olur gibi oldu ama politika bu ne olur ne olmaz! Seçimin diğer iddialı partisi AK Parti’de ise henüz seçime yönelik bir hazırlık yok! İktidar Partisi’nde sadece Volkan Doğan’ın yıllar öncesinden başlattığı ciddi bir mesai söz konusu...
AK Parti’de henüz ‘başka havalar’ esiyor. Esen havalar o kadar başka ki zaman zaman “AK Parti Eskişehir’de belediye kazanmak istiyor mu” gibi sorular gündeme geliyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

************

Meclis için güçlü aday adayları / Ayhan Aydıner/ Sonhaber

CHP’de aday adaylığı başvuruları bir hafta uzatıldı. Bugüne kadar Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği için 34, Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği içinde 17 aday adaylığı başvurusu yapıldı. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, eski İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, Mevcut Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Süzen, İbrahim Arslan, Mustafa Kosku, Cahide Tetik, Emre Genç, Hüdai Doğu Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı başvurusu yapanların içinden öne çıkanlar. Tepebaşı İlçe’nin Eğitimci Yöneticisi Hakkı Er de Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldu. Şehir Plancısı Öğretim Görevlisi Ali Ulu da Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı oldu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

**********

CHP’de “en çok talep” oraya Odunpazarı’na başvuru yağıyor!/ Özdemir Uçak/ Şehir

CHP’de parti içinde bir sessizlik varmış gibi görünse de o sessizliği bozan Odunpazarı İlçe Örgütü. Zira İlçe Binasında hareketlilik hiç durmuyor. Gidenler, gelenler, dosyalar, başvurular…Hatta Meclis Üyeliği aday adaylığını bırakın Belediye Başkan aday adayı bile var. O isim de Ali Ulu…

Meclis üyeliği için aday adaylığı dosyası alan sayısı 43. Tabi CHP Genel Merkezi başvuru süresini 26 Ekim’e uzattığı için süre sorunu yok. Partiye 33 dosya teslim edilmiş. Eksiklerini tamamlayanlar sırayla gelip başvurusunu yapıyor. Bu sayının 50’nin üzerine çıkması bekleniyor. 55-58 civarı bir rakam…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

************

AK Parti’nin adayını açıklıyorum / Kerem Akyıl/ Yenigün

Askere gidenlere öğretilen bir şey vardır, “Hepinizin hakları vardır. Ancak komutan her zaman haklıdır” diye…
AK Parti içerisinde pek çok kural var. Mesela ‘Üç dönem kuralı’ gibi. Ya da ‘Milletvekili olan Bakan olamaz’ kuralı gibi. Bu kurallardan biri de ‘Vekiller belediye başkanı olamaz’ kuralı. Duyduğumuza göre AK Parti’de belediye başkanı olmak isteyen bazı kişiler, bu kurala güvenerek Harun Karacan ve Nabi Avcı’nın devre dışı bırakılacağını umut ediyormuş.
O kişilere bizden selam olsun. Fakat fazla umutlanmasınlar, zira AK Parti’de bir numaralı kural, ‘Reis’in dediği olur’ kuralıdır. Gerisi boş laftır. Mesela Reis’in damadı olan Sayın Bakanımız, aynı zamanda İstanbul Milletvekili değil mi?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.