Köşe yazarları bugün ne yazdı? 17 Kasım köşe yazıları...

Gazetelerin köşe yazarları bugün neler yazdılar, gündemi nasıl gördüler? İşte günün öne çıkan köşe yazarları...

Köşe yazarları bugün ne yazdı? 17 Kasım köşe yazıları...
17 Kasım 2018 Cumartesi 11:10

Tembel, kapısının örtülmesini bile rüzgârdan bekler…/ Murat Taşkın/ İstikbal

AK Parti’nin Eskişehir’de 2002 yılından bu yana mahalli seçim stratejisi 2 madde üzerine kurulmuş.
Nasıl olsa Recep Tayyip Erdoğan kendi başına oyları topluyor…
CHP nasıl olsa karışık, bizim hiçbir şey yapmamıza gerek yok…
Bu iki düşünce yüzünden bir türlü belediyeleri kazanamıyor AK Parti Eskişehir’de…
Halbuki…
“Erdoğan’ın tek başına sağlamış olduğu oyun üzerine biraz da biz gayret edip oy katabilsek” mantığı işletilebilse…
Ya da…
“Bize ne CHP içinde yaşanan karışıklıktan. Biz kendi partimize bakalım ve kendi partimiz içinde olabilecek karışıklıklara engel olalım” denilebilse, belki de seçim kazanılacak.
Fakat bir türlü yapılamıyor…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

Büyükerşen 2024’te de belediye başkan adayı olabilir :)/ Arif Anbar/ Anadolu

Önceki gün ES TV ekranlarında yayınlanan Vaziyet’in konuğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’di. Büyükerşen’le kent kamuoyunda fazlasıyla konuşulan kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri ile siyasi gelişmeleri dört saat boyunca masaya yatırdık. Birazdan size, Büyükerşen’in açıklamaları içerisinde dikkatimi çeken konuları paylaşacağım. Büyükerşen’in, aktaracağım konular dışındaki açıklamalarını ise ESGROUP bünyesinde bulunan gazetelerimizde tüm detaylarıyla okuyabilirsiniz.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la Yılmaz Büyükerşen’in, belediye başkan adaylıklarına ilişkin Eskişehir’de görüş alışverişi yaptıklarına ilişkin iddiadan başlayalım. Bakın Büyükerşen, bu iddialara nasıl cevap verdi:

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

AK Parti’de Başkan adaylarını “e-temayül” şekillendirecek! / Özdemir Uçak/ Şehir

AK Parti’de gelenek olan ve aday belirlemede bir yöntem olarak uygulanan temayül yoklaması her defasında tartışmaya açılırdı. “Zira temayül yoklamaları sonuçlarına pek uyulmazdı.” Birinci çıkanlar bir bakıyorsunuz listenin sonunda yer alıyordu. En son uygulama 24 Haziran öncesi milletvekili adaylarının belirlenmesi sırasında yapıldı. “Eskişehir’de 5 Mayıs 2018 günü 1364 parti üyesi sandık başına gitti.” İl Başkanı Dündar Ünlü adaylık için istifa edince yerine vekil olarak Murat Özcan atanmıştı. O son temayülde 38 isim sandıkta oylandı. 3 milletvekili Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay temayül dışında tutuldu. Sonuçlar açıklanmadı. Birçok rivayet vardı. Ama asıl sonuç listeler açıklandığında ortaya çıktı. Zira temayüle dahil edilmeyen vekiller aday listesinin ilk 3 sırasında yer buldu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

AK Parti'nin adayları kimler olacak? CHP seçimi kazanır mı? / Hakkı Sağlam/ Sakarya

Soruyorlar, 'CHP'nin adayları belli oldu, AK Parti'nin adayları kimler olacak?Bu soruya net cevap vermek çok zor. Çünkü AK Parti ikiye bölünmüş durumda. Bir tarafta Harun Karacan ve il yönetimi, diğer tarafta Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Odunpazarı Merkez İlçe Başkanı Volkan Doğan...

Bu arada Volkan Doğan, Odunpazarı Belediye Başkanlığı'na aday olmak için görevinden istifa etmek istemiş. Ancak genel merkez ' Şimdi olmaz' demiş. Kendisine 'İleride bakarız, aday yaparsak istifa edersin, yapmazsak görevinin başında kalırsın' denmiş. Bu durum Volkan Doğan ve arkadaşlarını biraz germiş...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*****

AK Parti eğilime bakmalı / Kerem Akyıl/ Yenigün

Partilerin aday belirleme sürecinde son aşamalara gelindi. Maalesef memleketimizdeki bütün partiler, ön seçime gitmiyor. Özellikle yerel seçimlerde ön seçime gidilmemesi hoş bir şey değil. Genel Merkez’de oturan, bir önceki seçimin sonuçlarına bakarak karar veren isimler, partilerin seçimlerdeki en büyük dezavantajı.
CHP’nin dışında adaylarını genel olarak belirleyen bir parti yok. Eğer CHP’de ön seçim yapılsaydı – benim görüşüm elbette – buna benzer bir sonuç çıkardı. Şimdi herkes CHP’nin en büyük rakibi olan AK Parti’nin isimlerini açıklamasını bekliyor. Parti 18 Kasım’da eğilim yoklaması yapacak. Daha önceki seçimlerde de temayül yoklaması yapılmıştı. Fakat açıklanan adayların eğilim sonucuna göre mi, yoksa Ankara’daki birtakım danışmanların kaprislerine göre mi belirlendiğini hiçbir zaman öğrenemedik.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.